Nová "superskupina" lidí z Apoptygmy Berzerk, KMFDM či Turbonegro je zde

Vypadá to, že fenomén "superskupin", ve kterých se setkávají lidé z již zavedených formací, neztrácí na oblibě ani na konci první dekády nového milénia. Z opravdu různorodé směsky je uplácán i nejnovější přírůstek tohoto druhu na scéně – Doctor Midnight And The Mercy Cult.

Tato smečka je shromážděna kolem dvou velmi výrazných hudebních jmen, a to Hank von Helvete, zpěvák norské deathpunkové formace Turbonegro (ze které v létě letošního roku odešel a s největší pravděpodobností tak zapříčinil její konec) a Tim Skold, baskytarista a producent, kterého jsme mohli vidět třeba v KMFDM či po boku Marilyn Mansona. Společnost pánům dělá kytarista Anders Odden z metalových Satyricon a Celtic Frost a Audun Stengel, která brousil šest strun na koncertech Apoptygmy Berzerk. Od bicích je jistí David Husvik z metalové bandy Extol.

Doctor Midnight And The Mercy Cult se živě poprvé představí na festivalu Slottsfjell v norském Tønsberg, který proběhne od 14. do 16. července 2011. Debutové album formace bylo podle slov kapely dokončeno a prý zní "tvrdě, nekompromisně a chytlavě". Zda se je na co těšit, ukáže až příští rok, kdy by se prvotina formace měla objevit na trhu.


Doctor Midnight and The Mercy Cult


Zdroj: Side-Line.com (Members of Marilyn Manson, Apoptygma Berzerk, KMFDM form new supergroup Doctor Midnight And The Mercy Cult)

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.