Brendana Perryho na Colours of Ostrava zahnaly blesky a déšť

Někdejší polovičku rituálně-gotických Dead Can Dance a vládce nezaměnitelně hlubokého vokálu Brendana Perryho uvítalo v doposud rozpálené Ostravě počasí horší, než na jaké je zvyklý ze svého chmurného bydliště v Irsku. Bouře, která zahalila Ostravu temným pláštěm dešťových mraků a šlehajících blesků vytrvala až do půlnoci, na kterou byl původně začátek jeho vystoupení plánován a nepovolila až do jedné hodiny ranní. Vytrvalí fanoušci čekající na skladby upomínající slavnou éru Dead Can Dance a představení Perryho aktuální sólovky "Ark" se po hodině čekání a sledování mrzutého interpreta otírajícího ručníkem moknoucí klávesy nakonec dočkali jen omluvy od organizátorů. Kdy, případně zda vůbec tento šamanský multiinstrumentalista vystoupí se dočtete v příštích dnech v rámci reportu z Colours of Ostrava.

 

mini-Colours_2010_c_284

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

To je holt nevýhoda internetové komunikace, každý si něčí výrok vyloží po svém a mně obzvláště se velmi často stává, že jsem pochopena přesně naopak :-D Bavila jsem se tady s Elem o Brendanovi i na foru Colours a tady už to je jen zbytek, takže navíc i vytrženo z kontextu :-)Snad budou příští Colours taky aspoň trochu goth friendly a třeba se tam setkáme a budem se usmívat nad tím, jak jsme se letos rozčilovali :-)
To jsem rád...doufám, že to nevyznělo vše nějak moc nepříjemně ode mě...jen mě překvapily některé názory tady...:)
Všechno v háji.<br /><br />Cesta stovky kilometrů, tisíce korun utracené a žádný výsledek.<br /><br />akorát špatná nálada.<br /><br /><br />A byl milej.
Ono asi v dané situaci nešlo nic moc dělat, Perry odjížděl druhej den ráno na vystoupení do Polska, náhradní termín byl tím pádem passé a pokud jim vážně začaly na podiu jiskřit kabely (což kdosi na foru psal, že viděl na vlastní oči), asi by hrát neriskoval nikdo... Snad tedy příští rok (což už náladu a ztracené zážitky nevrátí). Ještě štěstí, že jsem se dočkala alespoň Porcupine Tree, kteří byli vynikající.
bych rekl, ze dalo... presunout to okamzite a nekompromisne na Ney York stage. Ale to by museli docenit kvalitu Perryho. O cemz pochybuju.
:-) Asi jsme se potkali i na foru CoO, že? Já si myslím,že to není taková legrace, přesunout to v tu danou chvíli na NYC stage. Předtím hráli Jaga jazzists na podiu naprosto bez problémů a nedalo se tušit, co to udělá o půl hodiny pozdějc. Než by přesunuli všechny nástroje a zařízení na NYC a nazvučili, byla by to otázka tak 2 hodin minimálně, podle mě. A na to už by možná nepřistoupil ani Perry, to by začal ve 3 ráno hrát a skončil by v půl 5 :-( Spíše měli jeho vystoupení dát na úplně jinou hodinu, nevím, který exot vymýšlí line-up, když dá všechny headlinery na pozdní noční časy.
je to kvuli tomu, aby se lidi pres den nudili u tech veci pres den. <br /><br />Kdyz jsem koukal, za jak dlouho byli sbaleni, a to vubec nespechali, tak do hodiny by to cely stalo na NY stage.<br /><br />A jak jsem psal vedle, otevreny zasuvky. Fušeřina.<br /><br />Ja at si tady pustim co si pustim z Colours. A pak si pustim Perryho, tak je to proste nekde jinde.
Tak jasně, člověk, který se osobnostně řadí alespoň trochu do "temnějších" sfér, nedocení rozjuchanost festivalu, jako jsou Colours, cítila jsem to podobně, nějak jsem se tam občas cítila jako v jiném světě a nechápala jsem, co na většině interpretů davy přivádí k nadšení :-) Na druhou stranu něco málo se našlo, co jsem si poslechla ráda... A předpokládám, že ono to není tak, že se maj lidi přes den nudit, ale spíš tak, že ty ne-mainstreamové věci dají na večer, aby už se lidi mohli nudit, protože jich je velká část stejně pod obraz :-)<br />Pokud tam měli opravdu otevřené zásuvky, tak se divím , že tam někoho přímo před zraky návštěvníků nespálila elektřina :-/
Ja bych klidne aj juchal.. ale ono by muselo bejt na co. Ty rytmy tech kapel jsou hrozne jednotvarny, nedotazemy, v neprijemnych barvach zvuku nebo tak. Vetsina tech kapel da dohromady za karieru jednu dve pisnicky, ktery se daj.<br />Byly tam veci, ktery byly pekny. Vajran, Gipsy, Dulsori, Rak, AfroCelt, sem tam nejakej jazz, ale furt je to jina liga. Takze proto to zklamani..<br /><br />Takze nezbejva nez jet do Holandska, listek na Brendana je tam za 20 ecek.<br /><br />Kdyz clovek zajuchat, tak muze treba ja nevim, neco rychlejsiho tohodle typu Papua FSOL - liga gerrard, Meltdown, Oman, Cantara, Rakim, Desert Song, Song of The Stars, Nierika, Snake and the Moon, Tempest, Shadow magnet, Black Sun, Indus, Yulunga, Now we are free atd.<br />To jsou proste rytmy, co jdou cejtit. A ne jednoduchy tuc tuc. Todle je vlastne taky jednoduchy tuc tuc, ale ta barva....<br /><br />Kdyby ty skladby vypalili v podobnym slozeni v 6 v podvecer, tak vsadim boty, ze bud tam vsichni stojej jak opareni a nebo jedou ty samansky jak se jmenujou dervišský tance.<br /><br />Nebo kapely Vas, Azam Ali, Rajna, The Rome, Stepham Micus, Love is colder than death, aj z popu by se nasly kapely..<br /><br />Jo a na Barvach mel Brendan otevreny zasuvky na prodluzovackach a prikrejval je hadrem... takze.. asi tak... se nedivim, ze to jiskrilo..
ze tam vsichni stojej jak opareny nebo tancej ty samansky, jak se jmenujou dervisky tance.<br />At tam daj kapely ja nevim Vas, Azam Ali, Rajna, The Rome, Irfan, Stephan Micus, Love is colder than death....<br /><br />A zasuvky mel otevreny na prodluzkach je Brendan zakrejval hadrem..
Mě to strašně naštvalo, protože jsem na Colours jel kvůli němu. Byl to největší tahák!<br />Ještě že jsem našel 500 Kč což mi trochu revanšovalo ušlý zážitek a marně investované peníze.
no na penize radsi nechci myslet..
Docela šok, ty vaše reakce tady. Tisíce korun a jen špatná nálada? Ale no tak, bylo tam dost dobrých věcí, jen člověk musel chvíli pohledat. Pokud jsi tam jel jen na jednoho interpreta, tak holt musíš počítat s tím, že se můžeš dodrbat. A i věci, na které si zajde každý (Cranberries, Iggy, Afrocelti, Porcupine Tree, ...) se vyvedly, stačilo zvednout prdel a dojít...:-)<br /><br />Proč jsou headlineři večer je snad jasné. Nikdo moc není v práci, je lepší vzduch a hlavně daleko lepší atmosféra. Tohle třeba vůbec nechápu, jak můžete kritizovat, absolutně. A co se Perryho týče...nebojte se, že se na něj netěšila většina lidí, byl jeden z tahounu tohoto ročníku a patří na tento festival víc, než třeba Cranberries a Iggy...a řeči o mainstreamu...lidi, co poslouchají jeden žánr, si z něj defakto sami udělají svůj mainstream a nic jiného nejsou ochotni brát, takže mi přijdou takoví lidi více omezení, než lidi, co poslouchají mainstream a při tom tunu dalších věcí...;-)<br /><br />A k otevřeným zásuvkám. Po bitvě každý generál...hlavně ten, kdo to nestavěl a jen slyšel něco od někoho atd...;-)
..., co poslouchají mainstream a při tom tunu dalších věcí...;-)<br /><br />A k otevřeným zásuvkám. Po bitvě každý generál...hlavně ten, kdo to nestavěl a jen slyšel něco od někoho atd...;-)
to Swayville: tu větu o mainstreamu a nudě jsem myslela v nadsázce :-) Rozhodně bych neřekla, že poslouchám jediný žánr (ať už to vše zaškatulkuješ jakkoliv) a Colours jsem si dosytosti užila i bez Brendana.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.