17.6.10: Sedmý ročník festivalu Cumbajšpíl zakázán

Cumbajšpíl je nezávislý festival z Krušnohoří (a to z obou stran hranice), který má své místo pevně dané v Chomutově. Jeho hlavním účelem je utužení pospolitosti v regionu, podpora regionálních umělců, představení zajímavých projektů „přespolních“ a oživení kulturní nabídky v našem městě. Šest ročníků, které už proběhly, přivítaly ve svém line-upu postupně celou domácí industriální scénu (Moimír Papalescu & The Nihilists, Immunology, Do Shaska!, Kotel #26 ad.) a navrch takové špeky, jako raveové legendy Sheep On Drugs nebo elektro taneční teroristy Sonic Boom Foundation.

Sedmý ročník letos na sklonku prázdnin asi neproběhne. Jak jsme se dozvěděli ze stránek občanského sdružení Kuprospěchu, které festival pořádalo, "Rada města Chomutova (kterou vede pověstná primátorka Řapková - poznámka redakce), zakázala konání festivalu v městském parku a neudělila mu výjimku pro produkci po 22.00. Odsoudila tak 7. ročník tradičního setkání místní nezávislé scény k nezdaru. Hledáme náhradní řešení.

Občanskému sdružení přejeme rychlé nalezení nových prostor a festivalu další ročníky, které byly, alespoň v rámci severočeského regionu, naprostým zjevením.

Cumbajspil_2008

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.