Britské dívčí trio Client již v pondělí v Lucerna Music Baru

ClientV pondělí 19.4. se v pražském Lucerna Music Baru představí britská elektro-synth-popová uniformovaná trojka Client z Velké Británie.









Londýnská formace Client je jedním z těch hudebních projektů, které rády zůstávají zahaleny aurou tajemna. Zpočátku šly Kate Holmes (původně z kapel Frazier Chorus a Technique) a Sarah Blackwood (zpěvačka Dubstar) dokonce tak daleko, že si na fotografiích zakrývaly tváře a svou pravou totožnost ukrývaly pod lakonické přezdívky Client A a Client B. "Chtěly bychom, aby nás lidé soudili podle naší hudby, ne podle vzhledu. Navíc nás baví pohrávat si s anonymitou a pohlavní neurčitostí," říkají dámy z Client.

Původní duo Client A a Client B se roku 2005 rozrostlo na trojku s příchodem Client E (Emily Mann - umělkyně, DJane a soutěžící z reality show "Make Me a Supermodel"), kterou v listopadu 2007 vystřídala Client C (Charlotte Hatherley). V této sestavě kapela loni vydala své čtvrté album s názvem "Command". To si získalo v žánrových médiích velmi dobré hodnocení a není bez zajímavosti, že jej spoluprodukoval mimo jiné Youth z Killing Joke.


Client


Mezi spolupracovníky Client se to ale hemží samými zajímavými jmény - kapela byla například vůbec první formací labelu Toast Hawaii klávesisty Depeche Mode, Andyho Fletchera. Hudebně si dámy zakoketovaly i třeba s Petem Dohertym, Martinem L. Gorem, nebo Douglasem McCarthym z Nitzer Ebb.

Aktuální materiál z desky "Command" spolu s výběrem toho nejlepšího z předchozích alb "Client" (2003), "City" (2004) a "Heartland" (2007) přivezou devatenéctého dubna Client svým pražským fanouškům, kterých tu po několika vystoupeních z minulosti mají již pěknou řádku.

Ti se tak mohou opět těšit na kvalitní elektronické melodie a vizáž Client, připomínající uniformy, které propůjčují koncertní sestavě vzhled někde mezi letuškami a dominami. To ostatně výborně odpovídá jejich hudbě a textům, často odkazujícím na témata voyerismu, odlidštěného života ve městě a temných stránek lidské osobnosti.

Client (UK)
19. dubna 2010 (20:00)
Praha, Lucerna Music Bar (Vodičkova 36)
Vstup: 300,- Kč (předprodej LMB) / 300,-Kč + poplatky (předprodej Ticketpro, Ticketstream) / 400,- Kč na místě


clientposter350

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.