Nový temný věk Olomouce

Another Side ov Thee Olmütz 1Dne 20. února 2010 bude v Olomouci spuštěn nový koncept dark-gothic aktivit s názvem "Another Side Ov Thee Olmütz vol.1". Živě se představí slovenská ritual darkwave legenda L'ahká Múza a jihlavští The Shadowplay.







Co se týče kapel z "dark music" ranku, byl Olomouc donedávna odkázán především na občasné pořadatelské aktivity domácího promotéra čEndy. Jelikož je ale pravidelnost základem růstu, rozhodl se výše zmíněný ve spolupráci s příznivcem scény Stochastikem dát městu novou tradici s názvem "Another Side Ov Thee Olmütz". Nejen zdejší příznivci temnějších žánrů tak dostanou jedinečnou příležitost spatřit na vlastní oči kapely, které jinak vystupují převážně na "hlavní koncertní ose" Praha-Brno-Bratislava.

V roli předskoku se představí koncertně mladá jihlavská elektronická kapela The Shadowplay. Ta původně začínala jako producentský projekt, jehož záměrem bylo angažovat zpěváky z různých kapel, aby nazpívali připravené skladby. Během této spolupráce vznikl nápad předvést hudbu i naživo. Hudebně míchají The Shadowplay elektroniku, kytary a taneční rytmy s rockovým feelingem. Kromě koncertní aktivity kapela v blízké budoucnosti plánuje i vydání CD s pracovním názvem "Discord".

Klikněte pro zvětšení


Jako hlavní hvězda večera vystoupí slovenská darkwave formace L'ahká Múza, jejíž dvojčlenné jádro tvoří originální zpěvačka Gudrun a multiinstrimentalista-skladatel 677. Kapela má na kontě již neuvěřitelných 25 let aktivního fungování, 7 alb a vedlejší elektronicko/performační projekt Hieros Gamos (i ten již stačil vydat debutovou desku). Jako jedna ze zavedených kapel zdejší gothic scény má L'ahká Múza bohaté zkušenosti nejen s domácím, ale i zahraničním hraním - pro ilustraci stačí zmínit některé z mezinárodních evropských žánrových festivalů - Wave Gotik Treffen (D), Castle Party (PL), Dark Nation Day (AU), Kunigunda Lunaria (LT), Beyond The Veil (UK), Black Out (AU), Menuo Juodaragis (LT), Gothic.pl (PL) a další. I přes značnou zcestovalost však Gudrun a 677 zahrají v Olomouci vůbec poprvé. Slavnostní premiéra přinese výběr nejoblíbenějších skladeb z předcházejících dvou a půl dekád působení a také čtyři zbrusu nové skladby z připravovaného CD.



L'ahká Múza - V záblesku večnosti

O afterparty do ranních hodin se po setech kapel postará stylový DJ čEnda.

Do jaké míry je odvážný a ušlechtilý koncept "Another Side Ov Thee Olmütz" životaschopný ukáže nejlépe návštěvnost na první akci, která rozhodne, zda si zaslouží případná pokračování. Máte to ve svých rukách!

Another Side Ov Thee Olmütz vol. 1 - L'ahká Múza (SK), The Shadowplay + DJ čEnda
20. února 2010 (start 20:00)
Olomouc, Klub 15 minut (Komenského 31)
Vstup: 100,- Kč


Klikněte pro zvětšení

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Tak se těším !!!
Srdečná vďaka za skvelú atmosféru a špeciálne pozdravy pre pražskú úderku,ktorá merala cestu až do Olomouce!!!To sa cení!!!
Fotoreport z akce:<br />http://www.cavern.cz/index.php?option=com_rsgallery2&Itemid=48&catid=29
Tímto bych chtěl poděkovat těm několika málo lidem, kteří se dostavili. Člověk si tak mohl aspoň vychutnat výborný zvuk a hlavně nebyl rušen ruchem klubu. Takže ona ta nízká návštěvnosti přece jen k něčemu je :-) <br /> <br />Ještě bych chtěl poděkovat zdejší redakci za PR. Příště (jestli tedy nějaké příště bude) holt budeme muset nasadit vstupné 50 Kč nebo rovnou pouštět lidi zadarmo, chjo... ::lol
StochastikoS: Bylo nám potěšením, průkopnické aktivity na scéně podporujeme rádi! :-) Akorát z Tvého příspěvku vyznívá, že návšetěvnost asi nebyla ideální :-/. No tak hlavně jestli se akce jinak vyvedla...začátky nejsou jednoduché, tak držíme palce dalším ročníkům! ;-)
No, nebudeme si nic nalhávat, já bych rovnou řekl, že návštěvnost byla přímo katastrofální...:-) Přitom tady ani tak nejde o mou finanční situaci (počítal jsem, že prodělám) jako o to, že jsme vůbec nenadchli majitele klubu, který nám ty prostory v dobré víře poskytl. Tohle mě štve tak asi úplně nejvíc...ale holt chybama se člověk učí. Jenom teda pevně doufám, že tohle nebyla ta poslední :-)<br /><br />Jde o to, že tu je k dispozici útulný klub s relativně dobrou akustikou (na české poměry), zvukařem, se kterým se dá domluvit. Třeba takový Tábor radosti nebo Do Shaska! bych tu velice rád viděl. (Dnes jsem se navíc dozvěděl, že majitel instaloval novou projekci) Vše teď záleží na tom, jak to vydýchá (jestli vůbec) ten majitel klubu. Věřím ale, že se vyhojí na jiných akcích...<br /><br />Radost mi ale udělala přítomnost kameramana, z koncertu tak bude záznam Ľahké Múzi. Na ten jsem velice zvědav, bohužel světelné podmínky nebyly zrovna ideální, snad bude alespoň něco vidět.<br /><br />Ten obětavý pražský návštěvník přivedl sebou i pár přátel (resp. přítelkyň), takže Olomouc snad nebude zas tak úplně goticky "mrtvá". Navíc mi ten dobrodinec (teda vlastně ZLOdinec :-)) vyprávěl, že zval ještě šest dalších lidí, ale ti se báli (!) přijít...:-)
snad bude alespoň něco vidět.<br /><br />Ten obětavý pražský návštěvník přivedl sebou i pár přátel (resp. přítelkyň), takže Olomouc snad nebude zas tak úplně goticky "mrtvá". Navíc mi ten dobrodinec (teda vlastně ZLOdinec :-)) vyprávěl, že zval ještě šest dalších lidí, ale ti se báli (!) přijít...:-)
StochastikoS: Tybláho, katastrofální až, jo? No tak to je teda pech... Tak aspoňže vám jako pořadatelům to náladu neubralo, jen škoda toho majitele..., ale tak třeba se oklepe a bude otevřen i pokračování. Ono příště dorazí asi i víc lidí...přeci jen, musí se osmělit, naučit, otrkat, zjistit, že to nejsou satanský mše (ostatně jak píšeš, že se některý báli přijít :-) )... však to znáš :-) Jsem zvědavý aspoň na ten záznam. Ale samozřejmě jsou moc dobré zprávy, že Olomouc neni mrtvá, tak jen houšť, jen houšť! A "ZLOdinec" mne pobavil :D

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.