Koncert Depeche Mode a Nitzer Ebb se blíží

Depeche Mode Ve čtvrtek 14. ledna 2010 se můžete v pražské O2 Areně opět setkat s Davidem Gahanem, Martinem Gorem a Andy Fletcherem na "Tour of the Universe".








Depeche Mode nepatří jenom mezi největší hvězdy synthpopu, ale i k nejvýraznějším formacím současné světové hudby vůbec. Početný zástup jejich fanoušků má proto velmi dobrý důvod k oslavě, neboť jen za pár dní se "Depešáci" již posedmé objeví v České republice.

Halové vystoupení přichází necelý rok po červnovém koncertu kapely na stadionu Slavie, kde představila svou aktuální desku "Songs of the Universe". Možná si vzpomenete, že loňská šňůra se nečekaně zastavila v samotném začátku, kdy Dave Gahan, stižen zdravotními problémy, nakonec skončil na operačním stole, a vůbec nebylo jisté, zda se tour vůbec uskuteční. Naštěstí vše nakonec dobře dopadlo a pražský koncert se podařil, jak si můžete přečíst v našem reportu.

Letošní turné zahájili Depeche Mode sobotním koncertem v Berlíně, dnes je čeká Budapešť, a pak už je přivítáme v našem hlavním městě. Pokud jste ovšem nestačili pořídit lístky s předstihem, dost možná se na show už nedostanete (pokud nechcete přeplácet překupníkům). A ostatně, není se co divit, fanoušci Depeche Mode platí ze jedny z nejloajálnějších, kteří vyprodávají haly v průběhu několika hodin, a kteří za dobu působení kapely stihli vykoupit více než 75 milionů nahrávek.

Ani v Praze navíc nebude kapela ochuzena o interakci s fans, kteří si pro DM připravili hned dvě překvapení. Pokud se chcete připojit, stačí si pořídit svítící tyčinku "lightstick" a mávat s ní nad hlavou při písni "Hole To Feed", a vyrobit si královskou korunu, kterou si nasadíte při "Enjoy The Silence" (více najdete například na specializovaném serveru Depeche.cz).



Depeche Mode - Enjoy The Silence, Live Prague EDEN 25.6.2009 by GIF242


Koncert v O2 Areně bude zvláštní událostí i proto, že si Depeche Mode pozvali do role speciálních hostů své krajany Nitzer Ebb, kteří brázdí o něco tvrdší elektronické EBM vody. Nitzer Ebb jsme mohli vidět v Praze naposledy před více než třemi lety v Abatonu. Z původní trojčlenné sestavy, která roku 1982 Nitzer Ebb založila, sice zbyli už jen Bon Harris (programování, synths) a Douglas McCarthy (zpěv), přesto formace funguje a tvoří nadále.

Všichni fanoušci kapely se navíc jistě nemohou dočkat vydání nové desky "Industrial Complex", která by měla vyjít 22. ledna 2010. "Industrial Complex" bude prvním regulérním albem od roku 1995, kdy Nitzer Ebb vydali "Big Hit". Je proto více než pravděpodobné, že v Praze budeme mít možnost slyšet i živou ochutnávku z nové tvorby.

A pokud vám ani dvojitá koncertní nálož nebude stačit, můžete se zajít dotančit a pohovořit s ostatními účastníky show na tradiční Depeche Mode afterparty do Retro Music Hall. Ta začíná od 22:00, a bude pokračovat až do rána.

Depeche Mode (UK), Nitzer Ebb (UK)
14. ledna 2010 (20:00)
Praha, O2 Arena (Ocelářská 460/2)
Vstup: Vyprodáno

Tour Of The Universe 2010 Official After Party
14. ledna 2010 (22:00)
Praha, Retro Music Hall (Francouzská 4)
Vstup: 170,- Kč předprodej / 200,- Kč na místě


dm_totu2010dm_totu2010_ap

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Mozna bude nekoho zajimat, ze kapela prileti z Budapesti ve ctvrtek a odleta do Parize az v nedeli. Takze bude dost casu je v "ladovske" Praze potkat, napr. u jejich tradicniho hotelu Four Season na nabrezi Vltavy... :whistle:
Hehe, takže budeš s foťákem obcházet kolem Four Season od čtvrtka do neděle kromě koncertu? :-) Jestli něco nachytáš, milerádi to dáme na web! :lol:
kamarad si loni pockal a dockal se :-)) <br />to nebude marny zkusit, za ctyri dny to stesti treba sedne i na vola :-)<br />uz se moc tesim, NEP s DM je paradni spojeni, lip to vyjit nemohlo. <br />Ale od pul jedny uz k brane tentokrat fakt nejdu :-)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.