The Nightchild

nightchild_160Při našich snahách co nejlépe mapovat dění na zahraničních scénách jsme se dostali až do Ruska, kde operuje vynikající postpunk/gothic/deathrock zine Grave Jibes, se kterým jsme navázali intenzivní spolupráci. První vlaštovkou může být představení některých východních kapel, a jelikož DoppelgängeR už všichni znají, nechali jsme si doporučit od odborníků. V následujícím článku se tedy můžete seznámit s nadějnou formací Nightchild z ukrajinského Doněcku.




O kapele:

Hudba ukrajinské formace The Nightchild je nejlépe definovatelná jako klasický gothic rock, kombinovaný se „sladkostí a obskurností“ temných romantiků, darkwave, či druhé vlny gothic rocku.

Biografie:

Tak jako mnoho dalších, i tenhle hudební příběh začíná u Beatles. Roku 1990 se tehdy 13letý Alexej zakládá se spolužáky hudební projekt na počest slavné čtveřice a začíná navštěvovat kurzy kytary. Studijní aktivita mu však vydržela pouze necelý rok a mladý muzikant bere do rukou nástroj až o pár let později, inspirován metalovou vlnou, která ho rovněž roku 1994 přivedla k založení své první death/doom metalové kapely. Právě death/doom a black metal vydržel Alexovi až do roku 2004, během té doby se ale věnoval i skládání neoklasické hudby, ambientu a koketérii s ravem. Mezi velkým množstvím kapel měl Alexej oblíbence jako The Sisters of Mercy, nebo The Mission, aniž by však věděl, že něco jako „gothic rock“ vůbec existuje. S rozmachem internetu se však hudební nadšenec dostává k dalším a dalším kapelám, které mu otevírají zcela nový svět. Svět, ve kterém může tvořit zcela svobodně, a jenž dal roku 2003 vzniknout projektu The Nightchild, kvůli kterému Alexej zcela přerušil své metalové aktivity.

Po čase se (opět přes internet) Alexej seznámil s dívkou Morticiou, která psala potemnělé básně - vzájemná spolupráce tedy mohla začít. První koncert formace (Alexej jako "Nightchild A." plus klávesistka Fabiena Turteirafe) se uskutečnil v domovském městě Doněck roku 2006, a na stejném místě o dva roky později Fabiena kapelu opustila - The Nightchild se tak stal výhradně Alexovým projektem. Kromě gothic rockově laděných The Nightchild má Alex ještě vedlejší deathrockový projekt „Sociophobia“, který vzniknul roku 2007.

Sestava:

Nightchild A. – hudba, kytary, programming, texty
Holy Cat - basa
Mr. Loopen' - bicí
Nightchild M. – texty

Bývalí členové

Fabiena Turteirafe - klávesy

 


The Nightchild - Bloody Feast (DIY klip)

Diskografie:

První demo The Nightchild spatřilo světlo světa roku 2004 a bylo prostřednictvím přátel z kyjevské formace Inferno šířeno přes internet. Po jistém úspěchu dema přišlo na řadu EP „Closer“ vydané roku 2007 v limitované edici domácí výroby (vlastnictvím tohoto exempláře se může pyšnit pouhých 12 lidí v Kyjevě a 12 lidí v Moskvě). Po personálních změnách vyšlo roku 2009 album „The Other“, poprvé složené a produkované pouze Alexejem. Vzhledem k opomenuté stránce managementu je však nejnovější deska k disposici pouze ke stažení (zdarma), nikoliv ve fyzické podobě. Přesto má Nightchild A. již téměř hotový materiál na další album, pracovně nazvané „Another Shadow“, na kterém bychom měli najít i song „Insects in the amber“, s hostujícím zpěvem Dmitriho Flo z Doppelgänger.

Inspirace:

Slovo „Nightchild“ (Dítě noci), jako metafora pro upíra zcela vystihuje tématiku, kterou se kapela (zejména v raném stádiu) aktivně zabývala. Na pozdějších nahrávkách však upírský svět z textů a hudby ustupoval, nahrazován klasickými tématy lásky, smrti, odloučení. Současná tvorba The Nightchild tak obsahuje oba tyto prvky.

Rozhovor s Nightchildem a spoustu dalších zajímavých článků najdete přímo v zinu Grave Jibes, který je zdarma ke stažení ve formátu pdf v ruské i anglické jazykové mutaci. Nightchild najdete i na Myspace, nebo na jejich kapleních stránkách http://thenightchild.at.ua/

nightchild_live350

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.