30.11.09: Elizabeth Fraser (Cocteau Twins) vydává nový singl

Skotská zpěvačka Elizabeth Fraser, kterou nejspíš znáte jako vokalistku Cocteau Twins, vydává nový singl "Moses". Vydání singlu je poctou Jakovi Drake-Brockmanovi, který před třemi měsíci zemřel po nehodě na motocyklu (celá zpráva zde). Singl byl nahrán už před delší dobou a podílel se na něm právě zesnulý Jake Brockman a bubeník Massive Attack Damon Reece, který je již více než dekádu partnerem zpěvačky. Jake Drake-Brockman byl fanouškům známý jako "pátý Bunnyman" a byl od počátku 80.let spojován s liverpoolskou skupinou Echo & The Bunnymen. Singl vychází v elektronické podobě a v limitované edici také jako 12'' vinyl, vydavatelem je label Rough Trade.

Znovu se také začalo hovořit o zpěvaččině sólovém albu. Fraser měla album vydat již na jaře roku 2007 u Blanco y Negro Records, ale vydání bylo na poslední chvíli zrušeno. V jednom z aktuálních rozhovorů prozrazuje, že společně s Damonem Reecem nahráli "něco, z čeho by mohlo vzniknout album". Počkejme a uvidíme.

Ve stejném rozhovoru Fraser rovněž uvádí, že jí byla nabídnuta celá řada žádostí o spolupráci "z oblasti nejdivočejších snů", jedna z nejpodivnějších byla od Linkin Park. Zpěvačka všechny nabídky odmítla.

 

jake_brockman_memory

 

zdroj: Side-Line.com (Elizabeth Fraser releases new single, 'Moses' + starts work on first solo album).

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.