Další vernisáž Jana Krumphanzla

Klikněte pro zvětšeníPozvánka na vernisáž výstavy enfant terrible českého výtvarna Jana Krumphanzla, která proběhne v sobotu 21. listopadu v pražské Černé Kočce.






Osobnost Jana Krumphanzla, českého extravagantního a nekompromisního provokátora, se nedá obsáhnout výstižněji, než slovem "umělec". Jan Krumphanzl je mezinárodně uznávaný grafik, knižní ilustrátor, performer a v poslední době také animátor. Je majitelem kulturního magazínu Biogallery a Studia BiGaNiMATion, velkým zastáncem umělecké svobody a rád experimentuje s lidskou sexualitou a živočišností. Vystavoval v mnoha zemích světa, spolupracoval s celou řadou umělců a bla bla bla.

Jan Krumphanzl poprvé vystavoval v klubu Černá Kočka již v roce 2005 a od té doby se tam každoročně velice rád vrací. Jak je u Krumphanzla zvykem, ani tentokrát nebude chybět bohatý kulturní program. Vedle autorského čtení surrealistické poezie Jana Nedbálka, který je již pravidelnou osobností vernisáží v Černé Kočce, vystoupí tradiční Strange Day, nově se představí další hudebník Roman Empire. Jan Krumphanzl také přečte něco málo ze své vlastní básnické tvorby a v neposlední řadě si (jako vždy) připraví pro návštěvníky nějakou pikantní zlo-legrácku. Jakou to nikdo netuší, protože autor se svěřil, že pro perlu na vernisáž se vždy rozhoduje ráno v den vernisáže. Na vernisáži navíc Krumphanzl představí svůj nový animovaný videoklip „Planetka“, na kterém pracuje ve svém Studiu BiGaNiMATion pro skladbu Romana Empire.

Samotná výstava bude kulturně bohatá a výtvarně skromná, takže uvidíme, kolik a jakých obrázků se dočkáme (pokud vůbec nějakých, protože Krumphanzl si již několit let pohrává s myšlenkou uskutečnit výstavu bez vystaveného).

Vystavovatel je také znám svoji podporou dětí v Africe - již minulá výstava v Praze se konala na podporu afrických dětí a podařila se vybrat příjemná finanční částka. I tentokrát bude na vernisáži kasička, do které se budou vybírat dobrovolné příspěvky. Krumphanzl však vzkazuje, že skutečně není účelem někoho přemlouvat aby pomáhal, jelikož i on má své nihilistické přístupy k samotné pomoci lidskému druhu. Je tedy trochu rozporuplné, že na jednu stranu Krumphanzl ignoruje mnohé a na druhou stránku podporuje africké děti.

Vernisáž v Černé kočce byla již v minulosti podpořena společností Indiana s.r.o. a jelikož se spolupráce osvědčila i tentokrát bude na vernisáži možnost pochutnat si na kvalitním sušeném mase Jerky.

Akce jako taková nemá žádný oficiální titul, protože autor název vymyslel a následně potratil ve stavu opilosti. Kdo Jana Krumphanzla zná, jistě této příhodě uvěří. Ovšem jak tento svérázný umělec tvrdí - na jménech nezáleží, a to nejen u výstav ale i v případě dívek a žen.

Výstava...ale nevím, jak se jmenuje!
21. listopadu 2009 (18:30)
Praha, Černá Kočka (Thámova 4)
Vstup: zdarma

Jan Krumphanzl

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.