Laibach ještě letos naplní Lucerna Music Bar svými EBM kreacemi

Laibach, nejznámější slovinská kapela, se po roce chystá na své další vystoupení v Praze. Jejich letošní koncert se uskuteční 19.12. v Lucerna Music Baru od 20:00 hodin.

Zdroj: D smack U

*Tisková zpráva D Smack U Promotion*

Skupina Laibach vznikla v roce 1980 v průmyslovém hornickém městečku Trbovlje ve středním Slovinsku (bývalá Jugoslávie) a stala se jednoznačně nejúspěšnější slovinskou kulturní ikonou.

Svojí muziku představili v široké škále zemí, od bývalé Jugoslávie přes Německo, Velkou Británii, USA, Kanadu a Austrálii, až po země Beneluxu, Skandinávii, střední a východní Evropu, Itálii, Francii, Švýcarsko a Řecko.

Laibach vystoupili v nejslavnějších koncertních sálech světa, například v divadle Bloomsbury, divadle Sadlers Whells, v síni Královny Alžběty, v Riverside Studios, v divadle Astoria, v Town And Country a v Union Chapel (vše v Londýně), dále na polytechnické univerzitě v Manchesteru, v divadle Jamese A. Doolitla, v divadle Scream a v The Palace (Los Angeles, Hollywood), v divadle Moore (Seattle), The Kitchen, The Palladium a The Limelight (všechna v New York), v opeře v Torontu, v divadle Park West v Chicagu, v Deutsches Schauspielhaus v Hamburku, ve Volksbühne, Loftu a E-Werku v Berlíně, v Teatro Verdi v Janově, v Teatro Miella v Trieste, v Lucerně v Praze, v Muzeu moderního umění ve Stockholmu, v divadle Gorbunova v Moskvě, ve Velkém tivolském sále v Lublani, ve sportovní hale v Záhřebu, v Národním divadle v Sarajevu a podobně.

Laibach se zúčastnili významných festivalů jako je LIFT v Londýně, Losangeleský festival umění v Kalifornii, Hudební seminář v New Yorku, Wiener Festwoche ve Vídni, Hudební bienále v Záhřebu, BITEF v Bělěhradě apod.

Za sedmadvacet let svého působení Laibach vydali 15 alb, z nichž tři byla dvojalba, a nesčetné množství kazet a singlů. Napsali hudbu pro patnáct divadelních představení a významně se podíleli na následujících projektech: Křest pod Triglavem (NSK/Scipion Nasice Sisters Theatre, Cankarjev dom), Peklo nemá požární schodiště (Michael Clark and Co.), Makbeth (Shakespeare/Wilfried Minks, Deutsches Schauspielhaus, Hamburg), Noordung Prayer Machine (Cosmocinetical Cabinet Noordung, SNG Opera Lublaň), etc.

Laibach žijí a pracují v Lublani a svoje alba vydávají u Mute Records v Londýně.

**Laibach (SLO)**
19. prosince 2007, 20:00
Praha, Lucerna Music Bar (Vodičkova 704/36 -pasáž Lucerna)
Vstup: 400- Kč

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

mensi dotaz tahle tour se furt tyka posledni desky nebo je to nejaka jako "best of"
http://www.laibach.nsk.si/volk_concerts.htm řekla bych, že je to asi turné k poslednímu albu, když se to jmenuje Volk Concerts...
Podle oficiálních stránek se jedná o jeden z "Volk concerts", tedy si myslím, že to je turné k poslednímu albu.
Pardon! Blblo mi odeslání. :-[
[2] no z novy desky nejsem nejakej odvazanej ale i tak se pokusim jit 8-)
BeoWulf: Já se ještě ani nedokopala si ji sehnat. :] Ale na koncert asi jdu, na živých Laibach jsem ještě nebyla..a nejspíš bude dobré je vidět, dokud nejsou ještě úplní geronti a něco na tom pódiu taky zvládnou.
tak jsem na poslední chvíli koupila vstupenku, ještě je jich dost a zrovna zvučili bicí, tak jsem zvědavá o kolik to bude anživo lepší než z youtubu:-D
Tak jsem tam byla a můžu říct, že to bylo vynikající. Kdo tam nebyl, o dost přišel... podle mého názoru nejlepší akce tohoto roku (z pohledu fanatika:D)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.