Na NEDĚLNÍ PGT vám přivezeme HORROR VACUI a TOTENWALD

Jedno z nejsilnějších jmen současné gothic/deathrockové scény zahraje 30. srpna s německou naději Totenwald (milovníci Siouxsie pozor!) na desátém výročí Prague Gothic Treffen.

Ústřední gotická událost našich končin Prague Gothic Treffen letos svolá všechny přiznivce scény už po desáté. A protože do jejího startu zbývá už jen něco málo přes dva měsíce, je na čase zase ohlásit další kousek potvrzeného programu. Jak už víte (třeba odsud), rozrůstá se letošní PGT hned na tři dny. A jak jsme vám slibovali, po dvou dnech pařby budete mít možnost v neděli energii pro změnu načerpat na živém koncertě. 

Za ideální generátor energie jsme vybrali italské Horror Vacui, jejichž věhlas na goth/deathrockové scéně raketovým tempem narůstá. A právem, neboť jejich aktuální deska "Return of The Empire" patří k tomu nejzajímavějšímu, co poslední dobou v tomto ranku vyšlo (recenzi najdete tady). Deathrockový nápřah si tu v dobře vystavěných skladbách podává ruce s gotickými náladami – ale bez patosu, pózy nebo klišé. A protože dámy a pánové mají pověst koncertního uragánu, bylo o hlavní hvězdě PGT velmi rychle rozhodnuto. 
 

Zatímco Italové patří už mezi poměrně etablované spolky, berlínští Totenwald se zatím těší "pouze" role rychle stoupající naděje. Za to může nejen nepřehlédnutelná deathrock/punková vizáž, ale především chladný temný postpunkový zvuk s řezavými deathrock/batcavovými vpády i hororovými náladami a podmanivý hlas zpěvačky Trish, kterým se trojice představila na velmi povedeném debutu "Wrong place, Wrong time". A není se co divit, že má kapela tak našlápnuto – v řadách Totenwald totiž najdete bývalé členy spolků The Wings Of Desire a výbušných darkpunkových Tanzkommando Untergang.

Záměrně jsme nedělní program nehledali mezi okoukanými hvězdami, ale chtěli jsme vám na PGT přivézt kombinaci čerstvých kvalitních kapel, které jsou na nejlepší cestě k tomu se velkými jmény stát. A vy je tak můžete zachytit v dobách rozkvětu stejně, jako rezidenti klubu Batcave v osmdesátých letech pozorovali rozjezdy skupin, které teď považujeme za kult.

Takže 30. srpna v klubu 007 (což je z hlediska zvuku koncertu rozhodně dobrá zpráva) třetí den PGT – Horror Vacui a Totenwald. Určitě si tedy vezměte volno i na pondělí 31. srpna, ať to neprošvihnete...

Totenwald

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.