V ÚNORU VÁM PŘIVEZEME CLAN OF XYMOX!

Naší koncertní krasojízdu pro rok 2015 načneme zhurta – nizozemskou legendou dark wave!

clanofxymox


Letošek se zvolna chýlí ke konci, všechny koncerty pro tento rok už jsou za námi. Následuje tedy logická otázka – a co bude dál? Nebojte, bez koncertů vás nenecháme! 

Jako první chod našeho menu pro následující sezónu jsme zvolili pravděpodobně největší jméno temné vlny, které pomohlo definovat zvuk jednoho z nejdůležitějších žánrů celé gotické scény – tedy "dark wave". Řeč pochopitelně není o nikom menším nežli o bludných holanďanech Clan of Xymox, kteří temné vlny brázdí už třiatřicet let. A pořád v plné síle.


Že nejde o nějaký módní revival nebo nostalgické vzpomínání na staré dobré časy, kdy Clan of Xymox tvořili jeden z uměleckých pilířů kultovního vydavatelství 4AD, svědčí nejlépe jejich současná práce. Ronny Moorings se svými kolegy vydává co dva roky nový singl nebo desku, na kterých cizelují svůj unikátní mix gotických kytarových nálad a chladné elektroniky k dokonalosti. Třeba takový režisér David Fincher si vybral skladbu kapely do filmu "Muži, kteří nenávidí ženy" a navíc se letošní album "Matters of Mind, Body and Soul" udrželo na první příčce vlivné European Alternative Charts hned čtyři týdny v kuse. A to už o něčem svědčí.

Ne nadarmo se tedy jméno kapely neustále objevuje na pozici hlavní hvězdy mezinárodních gotických festivalů. A protože od doby, kdy kapela naposledy navštívla Prahu, uteklo už pět dlouhých let, je na čase to napravit.

Oním magickým datem, kdy se s průkopníky dark wave setkáme v Rock Café, je sobota 28. února 2015! Vstupenky budou k mání od příštího týdne za speciální předprodejní cenu 290 Kč. 


V roli předskokana se objeví tuzemští postpunkeři Výsměch?, kteří zde představí svůj zbrusu nový materiál.
 

 Clan of Xymox

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Jo Mojca je úžasná, i na mě tenkrát udělala dojem. :-)
Super! konečně mám zase nějaký cíl těšení se :lol: <br />Snad to bude dobrý,v nějakém reportu festivalu bylo že vystoupení stálo za prd.Tak snad to <br />tady bude dobré alespoň jako minule. Kamarád dodnes vzpomíná na baskytarystku... :roll:

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.