PŘEDSTAVUJEME DALŠÍ ÚČINKUJÍCÍ XIX. ROČNÍKU PRAGUE GOTHIC TREFFEN

Je na čase odhalit další novinky k nadcházejícímu ročníku PGT (EN availabile).

For English click here.

Od letošního Prague Gothic Treffen už uplynulo bezmála čtvrt roku, do plánovaného devatenáctého pokračování zbývá více než devět měsíců. Přesto už velmi intenzivně pracujeme na jeho náplni a díky tomu vám dnes můžeme představit další trojici potvrzených umělců, kteří se příští rok ve dnech 30. - 31. srpna 2024 v Praze představí. Ale pojďme hezky popořadě.

Předně musíme říct, že jsme si dobře vědomi limitů dvojice klubů Fuchs2 a Bike Jesus. I přesto si ale drtivá většina návštěvníků tuto lokalitu oblíbila a to je jeden z hlavních důvodů, proč i napřesrok uspořádáme PGT znovu na stejném místě. Za organizátorský tým vám už nyní můžeme slíbit signifikantní zlepšení v těch nejvíce kritizovaných bodech. Samozřejmě uvítáme i jakékoliv vaše podněty či návrhy, jak místo konání co nejvíce zpříjemnit.

Stejně jako v minulých letech pro vás chystáme novou edici merchandise. Trička, placky a další memorabilie vám představíme v příštím roce. Pracujeme také na doprovodném programu a dalších detailech, aby jste měli důvod se na Prague Gothic Treffen vracet.

A teď pojďme na hudební program, který vás asi bude zajímat nejvíc. Už před pár týdny jsme vám představili první čtveřici jmen z programu XIX. ročníku PGT: Mnichovské elektroniky Rue Oberkampf,  postpunkovou formaci Raskolnikov, léty prověřené darkwave německých In Mitra Medusa Inri a italobritské elektronické pekelníky Alien Vampires. A koho si k nim můžete připsat na soupisku?

Francouzskou dvojici Denuit tvoří manželský pár Lis Araignée a Ivi Topp. Ozvěny Siouxsie nebo zvukově současnějších Boy Harsher či Kompromat přetavili ve vlastní žánr night-wave, inspirovaný cyberpunkovou estetikou, ale i temnou poezií E.A.Poea. Pilný tandem stačil od svého vzniku v roce 2019 vydat už tři řadové desky a jedno EP, přičemž aktuální kolekce nazvaná "Ritual", silně podporovaná vizuálně nápaditými videoklipy, sklízí úspěchy na všech frontách. Bude se jednat o první vystoupení dua v České republice.

 

Stockholmská umělkyně Emma Nylén vytvořila své elektronické alter ego Emmon před více než dvěmi dekádami. Svůj osobitý synth/indiepop otiskla za tu dobu na slušnou řádku alb a singlů. Přelomovým okamžikem byla ovšem loňská deska "Recon", na které se Emmon nadechla k novému životu a který ji posouvá více do tvrdšího, EBM načichlého tanečního teritoria. Chladné beaty, úderné basové linky, nezaměnitelná severská melodika a analogový sound dávají vzpomenout na skvělé letošní vystoupení Agent Side Grinder na PGT, nebo třeba na depešácké období desky "Construction Time Again". Tajný tip pro všechny milovníky nápadité elektroniky!

 

Své želízko v ohni bude mít na nadcházejícím PGT také Itálie. Čtveřice This Eternal Decay sice vznikla teprve v roce 2018, ale jedná se v podstatě románskou all-star formaci velezkušených muzikantů. Riccardo Sabetti (Spiral69), Pasquale Vico (Date at Midnight), Andrea Freda (Spiritual Front) a Alessio Schiavi (Avant-Garde) umně propojují darkwave s industrialem, ale nezapomínají přitom ani na gothrock nebo synthpop. Čtveřice vydaných alb v čele s výbornou letošní kolekcí "ABS​Ø​LUTI​Ø​N", nadšené recenze na jejich koncerty a premiérový koncert v Praze. Potřebujete snad víc?

 

Na odtajnění druhé poloviny line-upu si budete muset počkat na začátek příštího roku, kdy vám již představíme prvního z headlinerů. Pokud už nyní víte, že se PGT zúčastníte, doporučujeme neváhat s nákupem vstupenek, které nyní seženete exkluzivně v předprodejní síti GoOut za cenu 990 Kč (+ poplatky sítě). Tato cena bude platná do konce tohoto roku, od 1.1.2024 potom za lístek v předprodeji zaplatíte 1.150 Kč (+ poplatky). Stejně jako v minulých letech je vstupenka platná na oba dny, jednodenní lístky nebudou v prodeji.

 

XIX. PRAGUE GOTHIC TREFFEN 
30. - 31. srpna 2024, kluby Fuchs2 a Bike Jesus, Praha
live: Rue Oberkampf (DE), Alien Vampires (IT/UK), This Eternal Decay (IT), In Mitra Medusa Inri (DE), Emmon (SE), Denuit (FR), Raskolnikov (FR/CH), more TBA.
Předprodej: 990 Kč + poplatky sítě (do 31.12.2023). Od 1.1.2024 cena 1.150 Kč + poplatky sítě (exkluzivně u GoOut.cz

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

This Eternal Decay - pecka! Držím palce ať se přípravy festu daří.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.