Woodkid se vrací na scénu. Příští rok přinese novou desku i koncert v Praze.

Před šesti lety mu hudební scéna klečela u nohou. Woodkid vydal monumentální desku, koncertně si porobil celý svět, a poté odešel středem. V příštím roce se vrací s novou muzikou i na evropská koncertní pódia.

Woodkid! Před šesti lety patřil jeho koncert k vrcholným zážitkům festivalu Colours of Ostrava - mohutné hymnické skladby, kde se prolínala elektronika s velkolepou smyčcovou hudbou a hypnotickým zpěvem, to vše za doprovodu působivých černobílých snových projekcí. „Chci, aby lidé, kteří poslouchají mé skladby, získali pocit, že jsou hrdinové,“ řekl Woodkid před sedmi lety v době vydání své první desky "Golden Age" a udělal všechno proto, aby posluchači jeho přání podlehli. Obestřený lesy smyčců, za mohutných úderů bubnů a velkolepých fanfár dechů, nás ve skladbách Iron, Run Boy Run a I Love You uváděl hypnotickým hlasem do děje futuro-středověké fantasy "Golden Age": Woodkidova „hledání nespoutaného malého kluka odmítajícího zestárnout uvnitř dospělého muže“.

Už po vydání debutu varoval vystudovaný režisér, že jeho hudební etapa se blíží ke konci. Díky mimořádnému zájmu se nakonec koncertování protáhlo až do roku 2017. Pak už opravdu přišlo ticho. Až do včerejška, kdy Yoann Lemoine (jak se Woodkid jmenuje občanským jménem) odhalil teaser, ve kterém přiznal návrat na scénu. "Posledních pět let jsem tajně pracoval na svém druhém albu a zbrusu nové živé show", prozradil Francouz na svém Twitter účtu. Spolu s touto informací se odhalily termíny prvních návratových koncertů. Jedním z nich se dotkne i České republiky. 28. května 2020 se tento francouzský hudební mág, který se prosadil i jako tvůrce vizuálně sugestivních videoklipů pro Mobyho, Katy Perry, Taylor Swift nebo Lanu Del Rey, naživo s kapelou v pražském Forum Karlín. Vstupenky v ceně 950 Kč – 1350 Kč jsou v prodeji v sítích GoOut (ZDE) a Ticketportal (ZDE).

 

Woodkid 2020 - oficial trailer

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.