Postpunkoví Electric Litany novým singlem vyjadřují solidaritu uprchlíkům

Britové Electric Litany se rozhodli natočit své třetí album na ostrově Korfu. Přiblížili se tak příliš blízko místům, kde je každodenním tématem uprchlická krize. I tímto tématem bude rezonovat jejich třetí deska, ze které čtveřice vypustila nový singl.

Pop, postpunk a melancholie ambientu a shoegaze. To jsou ingredience, které najdeme na připravovaném albu "Under a Common Sky" londýnského kvarteta Electric Litany. To se před dvěma roky rozhodlo změnit prostředí pro skládání nových písniček a uchýlilo se na ostrav Korfu, významné turistické letovisko v Jónském moři. 

Čtveřice zde opravdu nastřádala dostatek materiálu na novou desku. Kromě inspirace zdejší přírodou, se do písniček dostala i humanitární krize, ve které se nacházíme. Nové album má tedy své snivé momenty, ale i temnější pasáže, mezi které patří skladba Refugee, která měsíc před vydáním desky vychází jako samostatný singl. Téměř dystopická filmová produkce videoklipu písničky působí jako vhodný doprovod k vážnému tématu.

Album "Under a Common Sky" vychází 22. listopadu 2019 na labelu Apollon Records na CD, vinylu i v digitální podobě. Předobjednat si ho můžete ZDE nebo ZDE. Níže už je slibovaný videoklip k písničce Refugee.

Electric Litany - Refugee

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.