Endless Illusion predstavuje elektronickou hudbu minulych dekad

Seznamte se s tuzemskými zaprášenými elektronickými předky. 

Projekt "Jupiter 08 – Archeology of Slavic Electronic Sound" si na svá ramena naložil neobvyklé břemeno v podobě představování a propagování projektů minulých hudebních generací, které ve své době vykazovaly kvalitu, avšak z politických důvodů neměla možnost expendovat za hranice směrem na Západ. Svůj respekt k tehdejším umělcům projevuje prezentací jejich projektů, které interaguje s počiny dnešních hudebníků. Cílem však nemá být návrat nebo prolnutí obou období, ale rozvoj tradice elektronické hudby, která je často nešťastně spojována s "marasmem spartakidání doby". 

Výsledkem spolupráce hudebního labelu Endless Illusion a grafického designera Jana Horčíka (Heavyweight) je první LP legendární kapely z 80. let, Omnibus, které právě vychází v podobě dvou-vinylu. Jeho vydání doprovází i magazín, jehož náplní je exkluzivní rozhovor se zakladatelem kapely, Jardou Zajptem. Druhý rozhovor poskytl zástupce současné tuzemské scény, DJ Whydie?, známý především jako tvůrce hudebních akcí zaměřujících se na žánry wave/synth, ( RARE ). 

Vinyl je možné objednávat už nyní na e-shopech  Juno Records, Clone.nl, deejay.de, aj. Magazín bude k dispozici na vybraných místech v Praze a webu http://endless-illusion.com.

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.