Povstali noví Curtisové

o_childrenPo úspěchu Franz Ferdinand začal na Britských ostrovech neoficiální závod o nejlepší post punk revival. Účast je hojné a některé kapely dosáhly už slušných komerčních úspěchů. Vzpomňme na White Lies, Interpol (dobrá, to jsou Amíci) nebo Editors. Jací chrti dýchají tahounům peletonu na záda? Tak na to se podíváme v krátkém profilu.

 

 

 

The Social (www.myspace.com/thesocialuk)

V Londýně před pěti lety vzniklo kvarteto The Social ve složení Laurence Hussey (zpěv – dobré jméno spíše do gothic rocku, ne?), Liam Westbrook (kytara), Stuee Bevan (basa) a Alfred Milner (bicí). Na svém kontě má zatím pouze EP "A Call To Arms", ale i to stačilo, aby se o nich pochvalně vyjádřil slovutný The Guardian. Od té doby kapela koncertovala doma kde se dalo a v loňském roce se procpali také do line-upu Wave Gotik Treffen. V letošním roce zatím ticho po pěšině, které snad nebude věčné.


The Social – The Fallen

 

The Young Knives (www.youngknives.com)

Trojka The Young Knives z městečka Ashby-de-la-Zouch nedaleko Oxfordu funguje neuvěřitelných dvanáct let. Dalo by se říci, že všem těm známějším kapelám z prvního odstavce článku prokopala cestu a sama na to doplatila. V Anglii už jisté renomé získala, vydala tři dlouhohrající desky, ale ruku na srdce, slyšeli jste o těch legračních pánech v tvídových oblecích, co vypadají jako strýci od vedle? Přesto bych trio vůbec neházel do koše se sepraným prádlem. Energie mají pánové stále na rozdávání. Nové album je prý na cestě.

 

The Young Knives – Terra Firma

 

O. Children (www.myspace.com/ochildren)

Pokud disponuje některý ze zpěváků výstavním barytonem, tak to je Tobias O'Kandi, frontman čtveřice O. Children, vizáží někde mezi Grace Jones a Lux Interiorem. Kapela, která si dala jméno po skladbě od Nicka Cavea a jeho The Bed Seeds, má za necelé dva roky našlápnuto jako nikdo jiný. První singl "Dead Disco Dancer"  je dnes beznadějně vyprodaný a před vydáním je jejich bezejmenná dlouhohrající prvotina, o které si troufám tvrdit, že o ní uslyšíme i tady v Čechách.

 

O.Children – Ruins

 

Chapel Club (www.chapelclub.com)

Dalšími nováčky z Londýna, které si anglická média hýčkají, jsou Chapel Club. Ti se zatím soustředí na vydávání jednotlivých singlů. Jejich poslední, "The Shore", nabízejí na svých stránkách volně ke stažení. Vůbec těsné spojení s fanoušky je jejich silnou stránkou. Fanouškům, kteří dorazili na poslední chvíli zrušený koncert, nabízí své singly zdarma přes své webovky, pořádají koncerty na pláži se vstupem zdarma a na rozdíl od ostatních se snaží mimo rodný ostrov prorazit i v Evropě.

 

Chapel Club - O Maybe I

 

Jak nakonec dopadne snažení všech kapel můžeme pouze odhadovat. Co je ale jasné, že další postpunkové kapely, které budou budovat svojí kariéru na odkazech postpunkových hrdinů z přelomů 70. a 80. let, budou vznikat i v budoucnu.

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

No tak k té první kapele,spíš než v Joy Division se hoši zhlédli spíš v The Smiths.Uvedená skladba je ukázkovým příkladem jejich typického melodického schématu a frázování frontmana(byť hlouběji posazeného).Ale samozřejmě nic proti,výborné.
tak ti "O.Children" su moja salka kavy... skvele!!! :-)
taky jsem se do nich zaposlouchal:-)
O.Children...jednoznačně nejlepší věc.Dík,neznal jsem.
nedávno sem narazil na jednu poměrně neznámou kapelu z Ruska - MANICURE a totálně mě dostali...<br /><br />http://www.youtube.com/watch?v=kj4EL26KJ60
Pokud se někdo zajímá o scénu v zemích bývalého SSSR,přidal jsem před časem odkazy na řadu zajímavých kapel ve fóru v sekci: Ostatní - Gothic rock,death rock,batcave... - Hlasování Doppelganger,Necro Stellar...<br />(http://forum.sanctuary.cz/viewtopic.php?f=5&t=60)
anebo v tom clanku o Rusku je spousta zajimavych kapel http://www.sanctuary.cz/gothic-subkultura/4082-czs-pruvodce-rusko - treba ti le phonographe

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.