Vzpomínáte ještě na naše Zombie Walky? Midi Lidi ano...

Trochu netradičně dnes upozorňujeme na nový klip Midi Lidí, ale když je řeč o "Kjůristech" a dokonce Zombie Walku, nemůžeme jinak...

Možná vám (stejně jako většina naší redakce) utekla loňská deska "Give Masterpiece A Chance" elektronických veršotepců Midi Lidi a tak jste minuli i skladbu "Sraz Kjůristů". K nám dotekla až teď prostřednictvím zbrusu nového klipu a pochopitelně vás o ni nemůžeme ochudit. Proč?

Nejen kvůli tématice "Kjůristů" a věrně napodobenému zvuku kytar "jedné nejmenované kapely", ale i kvůli odkazu na naši už několik let pohřbenou flashmob kratochvíli Zombie Walk. Konkrétně na onen osudový ročník, kdy jsme se všichni brodili po kolena ve vodě kvůli průtrži mračen. Ten si dokonce v písni vysloužil celé dvě sloky. 

Frontman kapely Petr Marek dodává: „Písnička je tak nějak za dvěma rohy protirasistická. Vydání takového klipu na svátek lásky je hezká příležitost. K textu mě inspiroval pražský průvod ‚zombií‘, děcek převlečených za umrlce, samá umělá krev a roztrhané hadry, který ovšem v nastalém dešti končil tak, že si všichni umrlci vzali deštníky, aby nezmokli.”

Nás to pobavilo...


Midi Lidi – Sraz Kjůristů

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Holoubek jako Smith dobrý ulet.Ale kapelu nedoporučuji.Hodně špatná kopie Kraftwerk.
Midi Lidi a kopie Kraftwerk?!? Slyšel jsi někdy Kraftwerk? Midi Lidi jsou vším, problém je, že oni sami neví, čím by chtěli být. Guláš všeho a ničeho, stylová roztříštěnost, kterou nic nedrží pohromadě. Jen Prokop... a ten má mnohem na víc, než-li na tento "nepodarek", Nerozumím přítomnosti tak talentovaného hudebníka v tomto "odvazu pro náctileté" seskupení. Špatné je to celé a klidně mne kamenujte.
Kraftwerk samozřejmně znám.Asi jsem se nevyjádřil přesně. Samy MidiLidi se tak jaksi oto snaží. Kraftwerku samozřejmně nesahají ani po paty,natož po kotníky. Jinak komentáře včetně tvé mě příjemně překvapily.Myslel jsem si že budu osamocen.
Abych hrubě nedehonestoval tak malá oprava: "odvazu pro intelektuálně zdatnější náctileté" je myslím zdařilejší.
Sem koukam uz chodi lidi jenom hodne spatne trollit. :o)
Podle statistik návštěvnosti je to naštěstí právě naopak, akorát komentuje jen poměrně nízký procento návštěvníků a je samožřejmě nejvíc vidět :).
Tim "sem" jsem myslel samozrejme komentare. :) Ja teda vim, ze jsem casto taky dost Debbie Downer, ale tohle je fakt tri levely nademnou. :))
Hudba bez obsahu a umělecké výpovědi je stejně zbytečná jako trapnost humoru Debbie Downer.... mrhání času již tak krátkého života.
Ze ty ses ten clovek z Phonetix? :)
Nevím kdo nebo co je/ jsou Phonetix. Co tě popudilo? Že jsem se navezl do Midi Lidi? Či, že umím česky a používám diakritiku? Pokud to první, nemohu freneticky tleskat něčemu jen proto, že jsou tak populární a oblíbení. Jen zábava a ještě k tomu nevtipná a nekoncepční, v případě výše uvedeného klipu navíc ultramega stupidní! Nechce se mi věřit tomu, že toto vůbec někdo vymyslel a uvedl v život. Ale respekt, kolik třešní - tolik višní.
A ty jsi člověk z Midi Lidi. Z Phonetixem si můžete podat ruce.
Odpověd je pro Aladara z ML
Ne, ja jsem clovek z uplne jinyho spatnyho projektu. ;) BTW, s/z/s.
se neda poslouchat...
Bohužel mám 2 cd doma. Čekání na robota a Hastrmans,Tatrmans and Bubaks. Nechcete někdo za 2 piva?
Prokope Vsetíňáku, ztratili jste totálně soudnost? Hovada kreténští, udělali jste hovno, hrajete hovno tak ho prosím tak moc slavně nerozdávejte. Nadarmo jsi podle všeho neměl přezdívku "Myslivec". Až natočíte skutečnou protirasistickou píseň tak se ti osobně pokloním. Hudební zmrdi.
A vůbec - celý tenhle "hudební server" by měl provést autodestrukci.
Ztrácíte totální soudnost.
Hehe upřímně jsem se pobavil... píšete s takovým osobním zaujetím na komunitním hudebním webu věnovanému především temné elektronice, industrialu, gotice a poststylům objektivně o kapele Midilidi, která ale veřejně přiznává své hudební vlivy, přiznává obsesi v jejich recyklaci, snahu tyto styly odikonizovat, recyklovat je a dělat si z nich, sama ze sebe i ze všech kmenů i z vás prdel a nikdy se škatulkově nevymezovala.. Je to úsměvné a evidenně vás to překračuje...chápu to, vše je jak má být... od uzavřenosti je ale kousek ke xenofobii, tak bacha na to
to jsem psal já, zdeněk Holoubek..protože po internetu koluje nenávistný email od Richarda a je to otravný
klidek jo
Od pobavení ke xenofobii a autodestrukci...lidi jsou zábavní:)
Nečekal bych a ani si nepamatuji že by na sanctuary.cz byla taková vášnivá diskuse. Je pravda že MidiLidi mezi kvalitní muziku nepatří. Je to hudební masakr. Co Jardo Konáši,dáš je do svého pořadu???
Hraješ na nějaký hudební nástroj? Produkuješ nějakou hudbu? Umíš zpívat nebo seš pouze kritik :)
na kritizovani hudby nepotrebujes na nic hrat...
jj bohate staci zakladni vzdelani
Prokope jo stačí.Je smutný že neuneseš kritiku.Zákl.vzdělání stačí např.i nato aby posluchač poznal kde jste Vy a kde je např.Kraftwerk. Nechcete to dát dohromady z Duo Yamaha??
Pozor! Komentáře píše Zdeněk, bratr Prokopa! Genetická obhajoba!!
Genetická obhajoba to máš pravdu....hraju ve dvou kapelách, produkuju a vydávám elektronickou hudbu, pořádám koncerty, jsem kurátor galerie a dramaturg jak oficiálního městského zařízení, tak například undergroundového prostoru Suchý dok..kritika by musela být konstruktivní, abychom se mohli bavit. A abychom se mohli bavit, tak bych se nejdřív zeptal já :kolik jste viděli ŽIVýCH koncertů kapely MIDILIDI, kolik jste slyšeli oficiálních alb, soundtracků k filmům atd. Znáte background, historii vzniku kapely, porfolia jednotlivých členů, že dokážete v kostce zhodnotit více než 10 letou tvorbu této kapely i jednotlivců na základě účelově vybraného videoklipu aniž byste se nesnižovali, k přirovnáním k braku, masakrům a k Duu Yamaha a mohli si nad tím mastit péra jak je to mimo? Ty otázky viz. výše si je potřeba položit pokaždé, když chceš někoho objektivně hodnotit a nebyl si omezený pouze svým pocitem líbí - nelíbí..
Na Vašich koncertech jsem byl,ještě když jste vydaly 1.cd Čekání na Robota. Alba mám 2.jak píši na hoře.Další Hastrmans,Tatrmans and Bubaks. Doufal jsem že se něják posunete,ale jak píše Robert,jste Guláš všeho a ničeho.Neboj vaši tzv.tvorbu znám.Stěhovák Gerard,Protektor,Polski film atd. Jo a kyž jsi provozoval flédu,proč jste chtěli ojebat Vanessu a nezaplatit jim???
Vannessa asi tehdá stála za piču, když jim nechtěli zaplatit. Co znamená " posunout se"? Kór například v elektronické hudbě, když už tu všechno jednou bylo, a vše se recykluje? Pro mě osobně je posun midilidí od elektroniky k živejší a vtipnější formě docela zásadní a kapelu zachránil, před recyklací sebe sama. A jestli jsou jejich poslední dvě desky fáze hledání kapely, která má třeba ještě dvacet let před sebou a dokáže se nechat vtipně inspirovat čímkoliv od krautrockové německé scény až po detroit, tak je to pro mě velmi zajímavá a osobitá cesta... Co se týče Roberta, tak ten má velmi rád škatulky a cítí se v nich bezpečně a to co nedokáže zařadit a rozklíčovat dál neřeší a nezajímá ho to. Možná mu asi křivdím, ale u midilídí to vzdal a co vím tak by nepobral 80 procent muziky co se líbí mě a co poslouchá, stejně jako já jeho. Robert je skvělý analytik. Mám od něj doma knížku a velice si ho vážím. Ale já nerad kritizuju. Nejsem ten z midilidi ani z flédy a tento klip je fakt nehorázná prdel nedivím se že se někoho může dotknout.
Jsem uplné hovno..nehraju v žádné kapele...viděla jsem hodně živých koncertů ML..slyšela ba dokonce vlastním několik oficiálních alb ,znám všechny soundtracky k filmům..znám background,historii vzniku kapely,troufám si napsat,že i portfolia jednotlivých členů(ne všech) a dokážu v kostce zhodnotit více než 10ti letou tvorbu této kapely..a dovolím si konkrétně tuhletu píseň a klip přirovnat k braku a mastím si nad tím frndu,jak je to mimo..
ano, každý má ve svém životě svá "Unknown plesure", ale nebojím se zrovna u tebe říct, že ty víš, že to je tak záměrně a skrzeva optiku záměrně ujetýho klipu nehodnotíš hystericky celou tvorbu této vyjímečné české kapely jako většina zde, nebo se mejlím? pořádně nasliň...
Sorry, ale masturbaci tady zatim provadis jenom ty, s celym prvnim paragrafem o tom jakej ses velikej umelec a Ferda Mravenec hudebni sceny. Me taky lidi kritizovali tvorbu a rozhodne jsem nikde nepsal ubreceny blogisky o tom, jak jsem nepochopenej a nikdo nema na moji znalost hudby. Trochu si taky uvedom, ze nejsi nejvyssi arbitr umeni co muze lidem diktovat, co se jim ma libit. Jestli opravdu o hudbe vis tolik, kolik se tady snazis placat, tak bys taky mel vedet, ze umeni je subjektivni.
Arbitr nejsem. Pouze jsem se zastával kapely Midilidi. Chceš znát můj životní příběh? Většinou co se mi líbí je pro ostatní sračka. A tak to mám celý život. Celý život mi Magdalena, která si mastí frndu o příspěvek výš říká, že jsem diskofilcka. Vždycky, když jsem objevil nějakou pro mě výbornou kapelu nebo hudebního producenta , tak mi Richard poslal do piči s tím, že to je sračka a že jsem debilní křesťan (přitom nejsem), nebo ve většině případů, když něco pošlu Robertovi, tak se to bohužel nesetká s pochopením ani zájmem, protože buď je to moc pozitivní a je tam moc melodie, nebo kytar nebo něčeho co ho sere, nebo to někoho kopíruje, nebo....kolikrát ty důvody ani nechápu... Shodou okolností, dělám produkčního v domě kultury, takže si dovedeš představit co asi obnáší kultura pro 30 tisícové město, opět pro většinu mých kámošů sračky, sračky a zase jenom sračky samozřejmě že? :D A tak to mám celý život :D Cítím se asi jak ten klip tady na snctuary.cz Ale já vám to přeju. Když si neumíte ze sebe, a vlastně ani muzika, gotická, nebo industriální, nebo neofolková udělat ze sebe srandu a bere se (berete se) natolik vážně, že vás dotýká záměrně blbej klip, záměrně blbý kapely, jejíž humor vás asi přesahuje nebo co, ale prostě to hodnotíte tady jako parta zastydlejch geeků, jako tak strašně vážně..."ach jako to už jste klesli na úplný dno"...."chlapi vy už ztrácíte soudnost".....tak ano největší arbitři jste tady vy a hudba ve které není aspoň trochu nadhledu, humoru, a srandy je divná a ještě divnější je se tím tak jako společně obklopovat a uzavírat se do subkultury a když se zjeví něco čemu nerozumíte, nebo se vás to uráží, tak to prostě a jednoduše zkritizovat a nepopřemýšlet nad tím jak je to asi myšleno...god save us please....
Vubec nechapu, o cem tady mluvis. Pletes si jablka s hruskama, kdo je to "vy"? Dva navstevnici tu rekli, ze se jim song nelibi = scena a vsichni tady jsou zapskli puritani? Nikdo z redakce tu zadny komentar nenechal. Cetls vubec ten clanek, ktery komentujes? Ja Midi Lidi neposloucham, nemam o nich nazor ani na jednu stranu, a jediny co jsem komentoval byla diskuze mezi tebou a Robertem, ktera opravdu byla na hodne nizky urovni. Pokud jsi opravdu na pozici, na ktere tvrdis, tak se podle toho prosim chovej a neved tu pul roku flamewar s lidmi jenom proto, ze se jim nelibi neco co tobe ne. Co se me tyce, byl jsem dost dlouho clen satiristickyho kolektivu, ktery si delal srandu a parodoval exkluzivne goth a industrial subkulturu, a za redakci CzS mluvit nemuzu, ale znovu, precti si clanek, na ktery reagujes - "Nás to pobavilo...". Takze prosim klid, zdrz se prosim soudu a nesnaz se tu zase rozproudit hadku pul roku po zverejneni. Nevim, co te popadlo po tak dlouhy dobe, ale doufam, ze timhle postem vsechno skoncime. A kdyz uz jsem za zastydlyho geeka, tak zij dlouho a prosperuj. :)
Roberte, vím, že bytostně nesnášíš osobu Petra Marka, Prokopa prosím nehodnoť, protože se taky neznáte tak dobře neznáte?..dívíš se, že se na tom podílí? Nemůžu mluvit za něj, ale za sebe vím, že MIDILIDI vznikly z více než 25 letého přátelství na základech divadla Beruška a divdala Krásný stěhovák Gerard a přátelství jejích členů..Každá deska je koncepčně pojatá, má svoje motto, popisuje životní etapy jejích členů a objevování elektronické hudby, emoce nejsou podávány prvoplánově, člověk musí hledat, poslouchat vícekárt. Jsou tady ocenění odbornou kritikou, anělé, český lev, spolupráce s Nabrtem a Polskem filmu.. Prokop dovezl do čech neuvěřitelné kvantum kvalitní soudobé muziky včetně legend jako jsou Killing Joke, Dalek, Legendary Pink Dots a desítky dalších..toto se všechno v hudbě a jejich tvorbě odráží..jsou to všechno dříči kultury a muziky a vy je zhodnotíte slovem brak, Duo Yamaha, masakr..? no nemůžu mlčet a začínají ze mě mluvit emoce....je to tady osamělý koutek zastydlých emařů..
Cyborg...opravdu si myslíš, že by sis s bráchou pokecal ? Víš on nesnese kritiku a dělá hudební brak s kapelou midilidi, mimojiné má takou bezvýznamnou malou bookingovou agenturu kterou zastupuje pár, asi 50 kapel z celého světa a evropy, má 3 anděly a českého lva za hudbu k filmu, provozuje svoji vlastní galerii a prostor pro hudbu a architekturu Praha v Brně, provozoval Flédu v Brně, dělá pravidelně koncerty v kabinetu můz a má neuvěřitelný přehled mimo jiné o noisové, industriální a EBM hudbě...festival, který probíhal dva roky a přivezl na něj neuvěřitelné kvantum, zajímavé, experimentální hudby, přednášek atd..https://www.imhhh.cz/
Takhle bych se zastal každého, kdo se nemůže bránit :) Vytáhněte nějakou zajímavou muziku..toto bude hrát v Suchém doku.. https://appaloosasound.bandcamp.com/ a pak toto https://gustavetiger.bandcamp.com/
Já si myslím, že by se celá tato kauza již měla uzavřít. Nikam nevede. Měl jsem jen bytostnou potřebu vyjádřit se k tomu neuvěřitelnému klipu, který se na stránkách Sanctuary objevil. Má hlava nemůže přijmout fakt, že to někdo vymyslí, napíše text, složí hudbu, nazkouší, nahraje, vymyslí scénář klipu, ten natočí.... to je proces na několik měsíců a stále nikomu nedochází, že je to strašné - hloupé, nevtipné, laciné, trapné, nedůstojné. Byl to můj názor, na který mám právo a v tom šoku, že jsem to viděl, jsem měl potřebu se vyjádřit za sebe, Roberta Fice. Vůbec jsem netušil, jakou vášnivou debatu to vyvolá. Tímto se ze Vsetína omlouvám zbytku republiky. Pravdou je, že vulgární ataky a verbální agrese je špatně, odvádí polemiku mimo věcnou a názorovou rovinu. Pro mne je hudba o emocích, energii, chemismu mozku a těla. Je mi lhostejné, kolik je/není v hudbě akordů či melodických linek a not. Muzikantská ekvilibristika je mi lhostejná, ba co víc mne pudí, jelikož často hudbu, tak jak ji chápu já, likviduje. Hudba stejně jako sport (promiňte to přirovnání), je tu pro lidi, fanoušky a plátce. Není to produkt nějaké muzikantské sekty, která na základě toho, na co kdo umí hrát, jak je kapela slavná, kolik má alb či kde všude vystupovala, má výsadní a jedinečné právo její kritiky. Proto se posluchači vyjadřují. Je zcela "out of mísa" chtít, aby každý, kdo se zejména ke komerčním záležitostem, kterou hudba zcela jistě je, vyjadřoval až po důkladné studii geneze toho či onoho interpreta. Za vším může být upřímná snaha něco vyjádřit a sdělit, být snad generačním mluvčím, ale ne vždy a každému to "sedne". Proto existují příznivci i odpůrci. Je zcela jedno, je-li někdo prodavač, lékař, kurátor galerie nebo bezdomovec. Uzurpovat si na základě společenského nebo profesního postavení právo k něčemu se vyjádřit, je nabubřelost. A to je tak asi všechno, co vím o krevetách.
V tom pripade je mi lito, ze na zaklade jednoho klipu, ktery je zamerne blby a tebou hodnoceny jako seriozni dilo odsoudis celou tvorbu kapely, kterou vlastne ani neznas potazmo jeji vyvoj atd...neni to jedno Roberte...knihu Rock proti proudu si napsal na zaklade seriozniho vyzkumu kolem kapel na na zaklade libi nelibi...nebo snad ne? Myslel jsem, ze ty mas v tomto jasno...a myslim si ze u tebe je to zrovna o emocich...nezajima te pozadi, klipu, myslenka, souvislosti, pozorujes jen co ma tebe pusobi? to je prece nesmysl
spousta nemckeho neofolku je hudebne krasna, ale texty a pozadi kapel jsou bohuzel rasisticke a s tim se nemuzu stotoznit..proto je potreba vnimat hudbu i jako celek ne jenom emocionalne
P.S.: ... omluva všem nezainteresovaným. Já výše píši, co mne ponouklo napsat komentář. Jenže v tom prvním jsem se vyjádřil i k souboru jako takovému. Alba jsem doma slyšel s dcerou, koncerty jsem viděl. S narcistním Markem ani Prokopem, kterého si opravdu za jeho aktivity hluboce vážím, to nemá nic společného. Je to jen o tom vývoji, který zpočátku s videoprojekcí a zvukovému příklonu k New Order měl dobře nastartováno, jenže to sklouzlo k humoru Miroslava Donutila a jeho vypravěčským večerům. Vnímáno jako celek - odvaz pro intelektuálně zdatnější -náctileté. Promiň/-te.
Ok, je to tvoje volba takhle vyvoj kapely vnimat, pro me to je jejich soucast...ale zpet k tematu...libi se mi Death in June, velmi moc, hudba a emoce, ale nemuzu nevnimat jejich vyjadreni skrze texty a myslenky, nevidet jejich kontroverze a myslenkovou inspiraci v neonacistickem hnutim a ultra bolševiky... vis kolik lidi takhle velmi jednoduse prijima? bez znalosti textu?
tady písnička od midilidi z poslední desky, která popisuje vývoj zdejší diskuze.. https://www.youtube.com/watch?v=EUkykH4jl10
Jo a Prokope - máš na víc.....
Blbost. Jako to s tim rasismem...
A tvoje babka je masakr :D
Midi lidi je hudební brak a kapela také pracuje s estetikou braku. Snaží se o ne příliš vtipnou a intelektuální formu postmoderny. Nějaké vysoké umění bych tam nehledal. Člověk tedy nemůže být zklamaný, když ví, co má očekávat...
..po internetu koluje nenávistný email od Richarda - Děkuji Internete, ale zas se tolik nesnaž.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.