Visage připravují po 28 letech novou desku

Steve Strange, předák novovlnných hvězd Visage a zakladatel Londýnského stylového meeting pointu The Blitz, má před sebou náročný rok. Debutuje se svým novým elektropopovým projektem Detroit Starzz, ale, a to nás zajímá mnohem více, v květnu hodlá vydat po téměř třech detiletích novou desku Visage.

 

Visage

 

Nejprve pojďme k Detroit Starzz. Debutové album tohoto projektu se bude jmenovat Wasteland. První singl desky se jmenuje Aiming For Gold a CD bude dále obsahovat i cover Davida Bowieho Loving The Alien. Projekt by rád na podzim avsolvoval turné po USA, na kterých by Starzz rádi zahráli jak skladby z novinky, tak klasiky od Visage.

 

Detroit Starzz - Aiming For Gold


Ale teď pojďme už za novinkami o Visage. V květnu Strange očekává vydání návratové desky s pracovním názvem "Become". Vedle Stevea se novince podílí i další dva členové původního line-upu, Rusty Egan a Midge Ure. Teď před 30 lety opustil Visage po vydání první desky, aby se připojil k další novoromantické legendě Ultravox.

V nedávném rozhovoru pro The Electricity Club, řekl Strange o novém albu Visage toto:

"Na nové desce Visage jsem začal pracovat s Midge Urem. Základem byla skladba Become a my se jí snažili použít jako vábničku pro další zásadní spolupracovníky Visage se starých dobrých časů - Rustyho Egana a Dave Formulu. Všechno šlo podle plánu, ale několik nešťastných okolností způsobilo, že deska ještě není plně dokončená. Hotovo je asi devět nebo deset písniček z dvanácti skladeb. Základy dalších dvou písní také existují, tak snad po novém roce tuhle práci už definitivně dokončíme. Dave Formula chystá pro rozpracované skladby elektronické aranže a Rusty musí dotočit živé bicí. Chci na naší novince prostě dvanáct nových skladeb."

 

Visage - Fade To Grey

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.