Skladatelé Depeche Mode se sešli v novém projektu VCMG

Vince Clarke a Martin Gore zveřejnili detaily o novém projektu. Pod hlavičkou VCMG pracují na společné desce!

 

VCMG_02

 

Ve studiu se Clarke a Gore naposled sešli před třiceti lety, když chystali první album slavných Depeche Mode. V listopadu 1981 Vince Clarke kapelu opustil a založil nejprve duo Yazoo a poté skupinu Erasure. Martin Gore po něm naopak převzal úlohu hlavního skladatele Depeche Mode. S projektem VCMG chtějí vydal několik EP desek i plnohodnotné album.

Tvorba VCMG je pochopitelně inspirována elektronickou hudbou, hlavně minimal technem. "Vždycky jsem poslouchal minimalistickou taneční hudbu, fascinovaly mne všechny ty zvuky," přiznává Vince Clarke a o projektu říká: "Cítil jsem, že potřebuji spolupracovníka a rozhodl jsem se se svými plány svěřit Martinovi." Poměrně prostě a jednodušše popisuje vznik projektu také Martin Gore: "Asi před rokem mi Vince napsal email, že chce natočit techno album. Ptal se, jestli by mě zajímala spolupráce. Žádný stres, žádné termíny. Řekl jsem OK…."

Nová spolupráce odstartovala v létě 2011. Výsledkem bude dosud nepojmenované album, které vyjde na jaře 2012. Předcházet ho bude série EP desek. První EP nazvané Spock vyjde už na přelomu listopadu a prosince tohoto roku a kromě titulní skladby bude obsahovat remixy od různých elektronických producentů.

EP1 / SPOCK TRACKLIST

1. Spock – Album version
2. Spock – Edit Select Remix
3. Spock – Regis Remix
4. Spock – DVS1 Voyage Home Remix
5. Spock – XOQ Remix

 

VCMG_01

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.