Na svátek zemřelých se v Jihlavě mrtví vrací zpět

Tentokrát vás pozveme na na neobvyklé divadelní představení.

 

arodjka_1

 

Již čtvrtou sezónu uvádí, za obrovského zájmu převážně mladého publika, Horácké divadlo v Jihlavě (městě, které je kolébkou gotické legendy XIII. století), horor finského autora Miky Waltariho Čarodějka. V tomto roce je možno navštívit již jen dvě poslední představení, protože divadlu končí autorská práva.

Tajemný napínavý příběh ze severských lesů slavný autor Egypťana Sinuheta napsal v době, kdy byli v severských močálech nalezeni první „lidé z bažin“. Jednalo se o dokonale mumifikovaná lidská těla, pohřbená z jakýchsi náboženských či rituálních důvodů. Tehdy se našlo i tělo mladé dívky, jejíž srdce bylo probodnuto osikovým kůlem. Proč se na odlehlém statku po vytažení těla z bažiny začínají dít podivné věci? Proč se na krku badatele, který dívku z bažiny vytáhnul, objevila záhadná kousnutí?
Byla to čarodějka?
Nebo upír?
Nebo něco jiného?
Koho to po nocích tajně vzývá?
A může se po stovkách let vrátit zpátky mezi lidi?
Odpovědi na tyto otázky zjistíte 1. listopadu v potemnělé atmosféře Malé scény Horáckého divadla v Jihlavě. Tedy v předvečer dne, kdy slavíme „dušičky“ a kdy si připomínáme, že hrobem – ani tím bažinným – život nekončí.


V titulní roli se představí Tereza Otavová, dále hrají Petr Soumar, Lenka Schreiberová, František Mitáš, Zdeněk Stejskal, Zdeněk Dryšl a Eva Kaplerová. Režie: Pavel Palouš
Hraje se 1.listopadu a 14.prosince vždy v 19.30 hodin.
Délka představení 100 minut i s pauzou
Cena vstupenek: 100,- Kč
Vstupenky lze objednat na www.hdj.cz

 

 

 

arodjka_2

 

arodjka_3

 

arodjka_4

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.