Vychází první kniha, která mapuje gotickou scénu celého světa

Natasha Schaft, dlouholetá novinářka, která mapuje domácí i zahraniční gotickou a metalovou scénu, přichází se zatím nejambicióznější prací, knížkou Worldwide Gothic s podtitulem Chronicle Of A Tribe.

 Natasha_Scharf_-_Worldwide_Gothic.jpg

 

Knížka Worldwide Gothic si dala za cíl zmapovat dopad gotické scény po celém světě od doby jejího vzniku až po současnost. Podrobně popisuje rozlehlou britskou post-punkovou scénu, vizuální japonské hnutí Kei, nezapomíná ani na americký deathrock a německou, stále velmi populární Schwarze Szene. Podle promo materiálů kniha "zkoumá, jaký zpětný vliv mělo samotné gotické hnutí na současnou hudbu nebo módu“. Knížka vyšla na britských ostrovech skrze vydavatelství Independent Music Press.

Natasha Schaft je novinářka na volné noze, DJka a rozhlasová moderátorka. Nejdříve se proslavila jako editorka časopisu Meltdown, moderátorka TotalRock radia (její pořad The BatCave vysílala od roku 2004 do podzimu loňského roku). Natasha byla také hlavním výzkumným pracovníkem a asistentkou producenta při vzniku dokumentu o gotické scéně, který vysílalo slovutné BBC Radio 1 4. listopadu 2002. Přispívala nebo přispívá do časopisu Classic Rock, Terrorizer a Metal Hammer. Během poslední desetiletky vytvořila mnoho dokumentů a rozsáhlých rozhovorů, například s HIM, Red ot Chili Peppers, Ramones nebo Adam & The Ants. Její sleeve note je obsahem luxusního box setu The 69 Eyes - Goth 'n' Roll.

 

Rozhovor s Natashou Scharf o knížce Worldwide Gothic

(rozhovor spáchal Sin Zine online magazín)

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.