Peter Hook znovu nahraje skladby Joy Division

Nejen fanoušky Iana Curtise, ale i jeho bývalé kolegy zjevně nenechává odkaz Joy Division spát. Třeba takový basák Peter "Hooky" Hook (který hrál například i v New Order) si čerstvě vzal do hlavy, že nahraje EP se čtyřmi skladbami Joy Division. 

A kdo se má pokusit zastoupit těžko nahraditelného Curtise? Hooky na to šel od lesa a namísto muže (který by se srovánávání s původním frontmanem Joy Division logicky nevyhnul) se rozhodl angažovat ženu, konkrétně Rowettu, bývalou zpěvačku alternativních rockerů Happy Mondays. Ani zbytek kapely ovšem pravděpodobně nebude na EP původní – bubeníka Stephen Morrise a kytaristu Bernarda Sumnera nahradí pánové z Hookovy současné kapely The Light.

Na EP by se měly nacházet tracky, které Rowetta zpívá i živě – tedy "Insight", "New Dawn Fades", "Atmosphere" a track "Pictures", který Joy Division rozdělali roku 1978, ale již jej nestačili dokončit. O finální verzi této písně se nakonec nedávno postaral právě Peter (psali jsme zde), jenž ji komentuje slovy: "Je to taková punková píseň, na vrcholu skladeb Joy Division, která ukazuje to nádherné šílenství. Ianova slova ji daly hloubku, kterou se hudba jen pokusila dále rozvinout kolem textu, a to je důvod, proč se mi tak líbí".

Hook se v současné době také chystá vzít příští měsíc na turné klasické album Joy Division "Unknown Pleasures". Jaký výsledek máme na EP očekávat ukáže zřejmě až čas. Situaci samozřejmě budeme sledovat.


Hooky


Zdroj: NME.com (Peter Hook to re-record Joy Division songs for new EP Date)

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.