Throbbing Gristle se rozpadli. Koncert v Praze odpadá!

Festival Stimul je s lítostí nucen oznámit, že skupina Throbbing Gristle se rozhodla znenadání zrušit svůj pražský koncert, který měl proběhnout 30. října 2010 v Divadle Archa. Management kapely zaslal své oficiální vyjádření, z něhož vyplývá že kvartet Throbbing Gristle už jako kapela formálně neexistuje. Throbbing Gristle se rozpadli těsně před pražským vystoupením a zbývající trojice členů nestihne do soboty secvičit nový program. „Mrzí nás to o to víc, že koncert byl z naší strany produkčně do detailu připraven,“ říká ředitel festivalu Jan Vávra. „Vstupné v plné výši bude samozřejmě vráceno v místě nákupu vstupenky,“ dodává.

Oficiální prohlášení skupiny Throbbing Gristle:

„Ve středu 27. října ve večerních hodinách obdrželi členové TG a jejich management dva e-maily, v nichž Genesis P-Orridge prohlašuje, že již nechce být členem Throbbing Gristle. Cosey, Peter a Chris jsou tudíž nuceni přijmout skutečnost, že Throbbing Gristle opět přerušují aktivitu coby živá entita.

Proto s nejupřímnějšími omluvami musí zrušit své plánované vystoupení 30. října v Praze, nemajíce dostatek času na přípravu náhradního koncertního programu.


Aby nezklamali fanoušky původního kvarteta, odehrají Cosey, Peter a Chris díky pochopení promotérů a pod názvem X-TG vyprodaná vystoupení v boloňské Arena del Sole 2. listopadu a v portské Casa Musica 5. listopadu.

Doufáme, že fanoušci tento nový projekt ocení. X-TG doufají, že budou moci v dohledné době vystoupit i v Praze.“

CZ Sanctuary soucítí s organizátory zrušeného představení a nabízí fanouškům alternativní vyžití - Halloween ve vlastní produkci s belgickými The Breath Of Life, kteří slaví třicet let fungování, německými rošťáky New Days Delay a domácí nadějí Phogene Girls. Více informací najdete ZDE.

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.