Toxický mstitel, zombie kuřata a příšera z šatníku míří do Čech na festival

Nadcházející středu 27. října propukne v Chotěboři festival Bloody Xmas 2010, setkání všech milovníků těch nejkultovnějších béčkových klasik. Vládnout jim bude nestárnoucí puberťák, hlavní tvář nezávislého hororového filmu a stvrořitel Toxického mstitele - americký reřisér Lloyd Kaufman.

lloyd_kaufman_dobe

Zwebu www.bloodyxmas.com:

Festival BXM si klade za cíl seznámit diváka s tím nejzajímavějším z hororu a s ním související kulturou, pokud možno z hororově netypických zemí a samozřejmě z Česka a Slovenska. Pro BXM jsme získali skvělé podmínky – využíváme zázemí jednoho z největších evropských festivalů fantastiky, Festivalu fantazie v Chotěboři. Jeho s BXM souběžně běžící podzimní FF Speciál nám jedním skokem umožní překonat dětské neduhy a vstoupit rovnou do pekla puberty. V neposlední řadě chceme být oslavou Halloweenu a alternativní zábavou a protijedem na tou dobou začínající předvánoční mánii.

 

Můžete se těšit na opravdový programový nářez. Hlavním hostem BXM 2010 je režisér, producent a herec Lloyd Kaufman, vedoucí legendárního filmového studia Troma.

 

Přijedou organizátoři slovinského festivalu Grossmann film festival. Zajímavým hostem bude herec Karel Roden. Účast potvrdil spisovatel Ondřej Neff, režisér a herec Petr Jákl. Přednášky a workshopy povedou: Evilmind (Studna.net), Štěpán Kopřiva (scenárista a spisovatel), Robin Kašpařík (film Seance), Marek Dobeš (režisér a scenárista), Petra Neomillnerová (spisovatelka), Pavel Žďárek (šéfredaktor hororového časopisu), Vlado Ríša (šéfredaktor Ikarie) a řada dalších.

 

Na Halloween party uslyšíte koncert hudebních skupiny a uvidíte řadu masek. Bloody Disco naváže hudbou převážně z hororových filmů. Uvidíte zajímavé evropské i světové horory, ale i sci-fi a fantasy filmy v kině. Můžete hlasovat v soutěži o nejlepší krátkometrážní horor.

 

Více na oficiálních stránkách festivalu

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.