V Praze vystoupí společně s Martinem Bisim bubeník The Dresden Dolls

Martin Bisi (USA), producent Sonic Youth, Swans a The Dresden Dolls vystoupí se svou kapelou v rámci evropského turné poprvé v Praze. Za bicí usedne polovina The Dresden Dolls, bubeník Brian Viglione!

Martin Bisi začínal svojí kariéru v New Yorku v 80. letech, kdy potkal Briana Ena a s jeho pomocí založil nahrávací studio. Od té doby jeho producentských schopností využila téměř stovka slavných kapel a umělců: Sonic Youth, Swans, John Zorn, Africa Bambaataa, The Dresden Dolls, Herbie Hancock´s Rockit, Helmet, White Zombie, Cop Shoot Cop, Jon Specer, Bill Laswell, Serena Maneesh a další.

Bisi je ale také znamenitý skladatel a textař. Jeho vlastní tvorba je na pomezí stylů indie rock, kabaret noir a punk. V roce 2009 vydal kritikou velmi příznivě přijaté album Sirens Of The Apocalypse a stejně tak mu loni vyšlo i 5ti písňové EP Son Of A Gun, na kterém hostují Bill Laswell a Brian Viglione. Brian Viglione vystoupí s Bisim také na jeho pražském koncertě! Když k tomu přičteme teatrální vystupování a umění vyprávět příběhy, rýsuje se velmi slibná a neotřelá live show.

martinbissiviglione

www.myspace.com/theendcredits
www.martinbisi.com/
www.dresdendolls.com/main1.htm
www.facebook.com/brianviglionemusic

 

ELYAS KHAN (USA) zpěvák kapely Nervous Cabaret, která kromě jiného doprovázela na turné i Amandu Palmer. Styl jeho živých performancí se neustále posouvá – od Ellingtona, post punk, přes Led Zeppelin, k vaudeville orchestra. Jeho působivě zastřený hlas popisují fanoušci jako „melted fucking chocolate doused in bourbon“. Momentálně Elyas dokončuje v Berlíně své sólové album a společné CD se Sxip Shirey. 



elyaskhanbybillphelps

http://www.myspace.com/nervouscabaret

----------------------------------------------

sobota 02. 10. 10, 20.00, cena 260,-  

MARTIN BISI & BRIAN VIGLIONE (usa)
ELYAS KHAN (usa)

----------------------------------------------------------

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.