1.8.09: Echo & The Bunnymen odhalují podrobnosti nového alba

Echo & The Bunnymen oznámili podrobnosti ke svému nadcházejícímu (jedenáctému) studiovému albu "The Fountain". Britský soubor potvrdil také několik termínů koncertů ve Velké Británii. "The Fountain" vyjde 12.října a bude prvním albem skupiny od roku 2005, kdy vyšla deska "Siberia". Pilotní singl "I Think I Need It Too" byl původně naplánován již na srpen 2008 (!), nový termín vydání je září letošního roku. Album produkoval John McLaughlin, nahrávalo se v Parr Street Studios v Liverpoolu. Na jedné skladbě se podílel také Chris Martin, zpěvák Coldplay.

Echo & The Bunnymen je anglická post-punková skupina, která vznikla v Liverpoolu v roce 1978. Původní sestavu tvořil zpěvák Ian McCulloch, kytarista Will Sergeant a basista Les Pattinson, doprovázeni automatickým bubeníkem. V roce 1980 skupinu doplnil bubeník Pete de Freitas, debutové album "Crocodilles" se dostalo do britské TOP 20. McCulloch skupinu opustil v roce 1988 a vydal se na sólovou dráhu. V roce 1989 zemřel při motocyklové nehodě bubeník de Freitas a kapela se rozhodla pokračovat. Původní členy Willa Sergeanta a Lesse Pattinsona tu doplnil zpěvák Noel Burke, bubeník Damon Reece a Jake Brockman na klávesy. Kapela ale v tomto složení nezaznamenala velký úspěch a rozpadla se v roce 1993.

Potom, co McCulloch a Sergeant spolupracovali na projektu Electrafixion, se rozhodli společně s Pattinsonem v roce 1997 Echo & The Bunnymen oživit. Comebackový singl "Nothing Lasts Forever" se dostal do britské TOP 10, následován albem "Evergreen". Poté Pattinson skupinu znovu opustil a kapelu v současnosti tvoří McCulloch a Sergeant s novými spoluhráči.

 

echo_and_the_bunnymen

 

zdroj: Side-Line.com (Echo And The Bunnymen announce new album, 'The Fountain', featuring Coldplay singer Chris Martin).

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.