Report: Gun Dreams v Café V lese

Bleskový report od Kootchy z vystoupení Moimira Papalescu a Gun Dreams.

Café V lese hostilo facebookovou skupinu „Hudební přátelské okénko“, kteréžto adminem je i Moimir Papalescu, takže domluvit koncert jeho domovské kapely Gun Dreams, byl nasnadě. Nebudu to vůbec protahovat, v našem electro-segmentu, to byl pro mě koncert roku. Kapela s absolutně nebývalou drsností nastoupila od prvního beatu a už neuhnula.

Kdo jste je mohli slyšet jako support koncertu Front242, zapomeňte, že víte, jak to teď hrají. Moimir vše systematicky přemíchal, důkladně se pověnoval dynamice a zefektivění předehraných a živě drcených ploch. Do nejstarších skladeb i přidal nové zvuky.

Bubeník Jarda Stuchlý usedl za elektronické bicí, což se ukázalo, jako nejlepší volba pro integritu setu. No a Tuzex za kytarou? To byla taková řezničina, že já byl chvílemi v Chicagu, na mejdanu WaxTrax, kde po sobě hráli Revoltilg Cocks, Cubanate, KMFDM, Ministry, 1000 Homo DJs, nebo Frontline Assembly! A my to vše dostali v jediném projektu. Tak strašně to bylo dobrý!

Koncert byl na poměry Krymské ulice skvěle nazvučený. Víc nahlas už by bylo bolestivé, ale vše naprosto čitelné, že jste si fakt mohli užít i přechody mezi modulovými a živými bubny. Popeho úlety s controllerem a Jardův rychlý hi-hat činel byly znát i v největším kytarovém zápřahu. No a řádně „zprasený“ Moimirův vokál dosypával všemu maximální grády. Neumím si vybavit, kdy naposledy a jestli vůbec, jsem kdy dostal od místního EBM bandu takovouhle dávku zvukové krutosti. O Die Krupps jsem na letošním Brutal Assault říkal, že byli skvělí, ale tohle bylo daleko intenzivnější a lepší. Nevím, kde se to vzalo a dle výrazů kapely, to ani oni sami úplně nevědí.

Celá show neměla suché místo „Bag Dog, Annihilate i Electricity“ intenzitou doslova podrážely nohy. Naopak militantní šlapačka „Der Mussolini“ je zase rovnala a nutila dupat. Vanessou a Magnetikem známý „Tragikomix“ jsem takhle dobře ještě neslyšel. Tuzexova kytara opravdu drtila koule a ten tlak byl chvílemi nevídaný. Fakt mě mrzí, že si kluci nemůžou poslechnout, jak to hrálo pod pódiem. Myslím, že je potěší kámošova komparace, se švédskou punk/EBM legendou „Když to srovnám s minulým víkendem, tak sportovní terminologií - CAT RAPES DOG vs. GUN DREAMS  0:10!"

  1. intro
  2. Lights And Cars
  3. Bad Dog
  4. Annihilate
  5. Night Train
  6. In My Heart
  7. Der Mussolini (DAF)
  8. Bradbury
  9. Electricity
  10. Tragikomix (Magnetik)
  11. 12 Charge 2
  12. The Model (Kraftwerk)

Fotogalerie

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Nebol som bohuzial tam, ale po Kootchovej recenzii horim nedockavostou to vidiet. Gun Dreams som mal vzdy velmi rad. Mirku bravo!!!
Jaj. Jak mi mohla uniknout další hoňka nejslavnější české rozkuřovačky? Ano. Pecka.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.