Rhys Fulber přivítal 50. narozeniny atmosférickým EPčkem "Resolve"

Z hromady rozpracované muziky Rhyse Fulbera jako první nevychází návratové album Noise Unit, ale sólové EPčko "Resolve", které je prý začátkem nové série nosičů...

V polovině léta kolega Nephilim sepsal, na čem momentálně čerstvý padesátník Rhys Fulber pracuje (ZDE). Ve výčtu zmínil i sólové EP "Resolve", které nakonec běh k posluchači vyhrálo, neboť už od minulého týdne si ho můžete pořídit v digitální podobě níže na Bandcamp profilu autora.

Už od prvních tónů je jasné, že temné techno a špinavé paktování s EBM a IDM vlivy je pryč. Na scénu přichází především táhlé elektronické a hlukové plochy a táhlé melodie odkazující někam až k Vangelisovi. Sám Rhys připouští inspiraci především z evropského kontinentu. Konkrétně zmiňuje urbex krásu opuštěných belgických továren.

Doprovodný text dále prozrazuje, že "Resolve" je první z řady EP, která dá Fulberovi prostor "prozkoumat řadu různých stylů založených na aktuálních náladách ve stále složitějším světě". Jsme zvědaví, jaké tváře Rhysova hudebního světa série EPček v budoucnu ještě ukáže.

 

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Rhysi vše nejlepší ty mladej kluku,at ti to pořád skvěle šlape. Tvé věci nemají chybu a ani další tvé nové věci i v buduoucnu mít chybu nebudou,jen tak dál.
Hudbu Rhyse Fulbera už poslouchám 25 let ale tohle EP mě pohltilo. Monolithic Mirid Mainfold a Meaningless Marker of Mortality jsou Top. Emocemi nabitý sci-fy ambient. Prosím celé album v tomhle stylu.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.