V Praze se vůbec poprvé představí postpunkové party Chain Cult a Cierń

Na 22. října jsme pro vás naplánovali večer plný energických postpunkových riffů a mystické atmosféry, což jsou ingredience, kterými málokterý čtenář Sanctuary.cz pohrdne. 

Začněme headlinerem z Athén. Chain Cult jsou snad jedinou kapelou, která v recenzi na našich stránkách obdržela plný počet bodů a stala se tak živoucí legendou a v interních debatách často zmiňovaným jménem. Pomohl jim k tomu dozajista fakt, že šlo o recenzi nejnovějšího singlu „We´re Not Alone“. Být bezchybný je na ploše dvou skladeb snazší, než na dlouhohrající desce, ale o kvalitě hudební produkce to dost vypovídá i tak.   

 


Chain Cult - We´re Not Alone

 

Řecká trojice Vangelis, Jason a Dino začala společně mastit břitký postpunk v roce 2017. Rok nato představila demo i první EP „Isolated“ a v roce 2019 vydala dosud jedinou velkou desku „Shallow Grave“, která byla chválena širokou hudební obcí. Chain Cult jsou nezaměnitelní svými klenutými a chytlavými melodiemi, punkovou přímočarostí a uřvaným vokálním projevem. O stoprocentním loňském EP „We´re Not Alone“ jsme se již zmínili a od koncertu máme logicky ta nejvyšší očekávání. 

To Cierń jsou doma v Berlíně, který však není jejich rodištěm, nýbrž mezi hudebníky obecně oblíbeným azylem. Jinak v kapele najdete muzikanty ze všech možných koutů země. Posuďte sami. Devi je z kanadského Vancouveru, Laura z australského Perthu, Edu pochází z kolumbijské Bogoty, a Justin je doma v Los Angeles.

 


Cierń - Truthspeak

 

Změnou proti Chain Cult bude ženský element za mikrofonem. Možná zaslechnete odkaz Skeletal Family, Siouxsie and the Banshees či Xmal Deutshchland, ale kvartet se rozhodně neupíná ke staré škole a naopak se hlasitě vyjadřuje k nejpalčivějším otázkám současnosti. Mluví o lidských právech, právech zvířat, změně klimatu i o celkovém stavu světa. Přitom vše dokáže zaobalit do mystického oparu, který je cítit i s vkusných obalů jejich nahrávek. Po EP „The Box“ z roku 2020 kapela nedávno vystřelila do davu dlouhohrající debut „The Emperor Rx“ a my netrpělivě vyhlížíme jejich první pražský koncert.

Chain Cult (GR) + Cierń (DE)
Chapeau Rouge, Praha
vstup: 350 CZK, pouze na miste
FB event

  

Chain Cult, CIERN flyer

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

tak šapo, andrdox nebo že by nakonec (nová) balada? ___________ Chain Cult (GR) + Cierń (DE) Underdogs´, Praha vstup: 350 CZK, pouze na miste _____________ CHAIN CULT (GR) + CIERŃ (DE) 22.10. , Chapeau Rouge , Praha 1
Opraveno na Chapeau Rouge, omlouvame se!
Jé, to jsem zmastil já. Síla zvyku! Pardon a díky za upozornění. :)
a tu (Novou) Baladu znovu připomenu - takovýdle pospanky by tam klidně imho šly, i když rozlohově drobně daungrejdovali

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.