Nečekaně zemřel Albin Julius - šéf projektu Der Blutharsch

Rakouský hudebník s českými kořeny Albin Julius Martinek působil na scéně tři dekády v hned několika výrazných projektech.

První a hned výrazný zářez přišel s projektem The Moon Lay Hidden Beneath A Cloud, který vedl společně s vokalistkou Alzbeth. Jejich hudba silně postavená na samplech tradiční a středověké hudby, posunuté do pochodově industriálních vod, povýšené výrazným vokálem Alzabeth až kamsi do darkwave vod Dead Can Dance, dělala z dua nečekané zjevení na scéně.

 

The Moon Lay Hidden Beneath A Cloud - A New Soldier Follows The Path Of A New King (album)

 

Po rozpadu dvojice zaujal Albin svým spojením s neofolkovými Death In June, kdy výrazným způsobem svým martial industrial rukopisem ovlivnil desky "Take Care & Control" a "Operation Hummingbird". Poté se už plně soustředil na svůj sólový projekt Der Blutharsch, posléze přejmenovaný na Der Blutharsch And The Infinite Church Of The Leading Hand a vydavatelství WKN (Wir Kapitulieren Niemals).

 

Death In June - Take Care and Control (album)

 

Z původního martial směřování, které mělo silné napojení na estetiku německé Třetí říše (a které přineslo projektu řadu problémů a zákazu hraní), se projekt postupně přetransformoval do psychedelicky rockové skupiny pracující s prvky krautrocku, kdy na pódiu hudbu prezentovalo velké množství muzikantů. Albin byl hudebně činný do posledních dnů svého života, čile spolupracoval s čelou řadou dalších skupin a projektů. Před několika týdny vyšel nový live záznam koncertu "Dream Your Life Away", a také společná kolekce s King Dude "Black Rider On The Storm".

Více o Albinovi a Der Blutharsch si můžeme přečíst v dva roky starém rozhovoru, který jsme publikovali na stránkách Sanctuary.cz ZDE.

Albin s Der Blutharsch v České republice poměrně často koncertoval. Jeho nečekaný odchod v 54 letech je šokem. R.I.P.

 

 

 

 

 

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

velmi smutne
znají se důvody? R:I:P

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.