Jean Marais Salvation - další z mála gotiků

Myslíte si, že česká gotická scéna vždycky měla jenom XIII. století a Alvaréz Peréz? To byste se pletli....
 

Klikněte pro zvětšení


Zdroj: Nephilim

Už asi všichni víte, že v rubrice "Retro" oprašujeme nejrůznější lahůdky s gothic příchutí, posbírané ze stařičkých tištěných hudebních (i jiných) magazínů zavátých neúprosným nánosem času. Ty pro vás znovu opucujováváme, pulírujeme a vracíme do oběhu. Důvodem pro toto počínání je zaprvé snaha o zachování informací (neboť papírové časopisy ve srovnání s e-podobou většinou neoplývají přílišnou životností), zadruhé abyste věděli, co se o goths, této kultuře a kapelách psalo před deseti, dvaceti lety a měli srovnání, o kolik vnímání médii postoupilo, a zatřetí protože tyto články mívají i po tak dlouhé době informační hodnotu.

Podílet se na obsahu této rubriky samozřejmě pořád můžete i vy, pokud máte někde zašantročené podobné časopisy se souvisejícími články, které byste byli ochotní nascanovat (případně zapůjčit k nascanování) a dát našim čtenářům k disposici skrze CZ Sanctuary, ozvěte se, prosím, na mail redakce (at) sanctuary.cz. Předem děkujeme!

Další článek z rubriky Retro, který vám přinášíme, pochází z roku 1994 z týdeníku Beng! a pojednává o tehdy velmi populární skupině na poli gothic-rocku, pražských Jean Marais Salvation. Zároveň vám můžeme sdělit, že JMS budou také součástí velké retrospektivy české gothic rockové scény první poloviny 90. let, která je před dokončením a brzy vám přineseme její první díl.

Jean Marais Salvation - další z mála gotiků
Napsal: Eduard Svítivý
Časopis: Beng! 1994 (s. 11)

 

 

Klikněte pro zvětšení

 

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Tahle kapela resp. její muzika se mi velice líbí. To CD produkované Davidem mám v mp3, ale údajně snad existuje mnohem lepší, starší živá nahrávka (neoficiální) - ví o tom někdo něco?
Jj, existuje ještě živák z Rock Café. Pokud se vše podaří, dám ho brzy k dispozici ke stažení ;-)
Zdravím. Tenhle živák už sháním spoustu let. Nevíte, kde by se dal sehnat? Klidně i koupím. Dík
paráda!! :-)
A když jsme u těch starších kapelek, nezapomeňme na výtečné BAST :-) taky by se tu o nich mohl objevit nějaký článek ...
Bast určitě zahrajeme v nějakém dílu Dark Wave!
zrovna před týdnem to tam někdo nahrál: <br />http://www.youtube.com/user/jeanmaraissalvation
Materiál z Chmelnice jsem viděl poprvé - obrovská nostagie! Doporučuju každému k vidění!
Neph: Tak hoď info o těch videjích do novinek ;-)
zdravim... nevíte kde bych sehnla mp3 týhle kapely?

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.