Přeneste se s Ľahkou Múzou do roku 1992 novým klipem

Málokterý bratislavský klub měl takový dopad na alternativní scénu, jako dnes již neexistující SubClub. A právě zde vzniklo nové video slovenské darkwave ikony.

Sama kapela o vzniku klipu říká:

Ľahkú Múzu oslovila začiatkom roka režisérka Lucia Kašová s ponukou byť súčasťou dokumentárneho filmu o slovensko/českej alternatívnej scéne. Natáčanie sa malo uskutočniť 18.4.2020 v ikonickom bratislavskom klube SubClub, ktorý bol po troch desaťročiach zavretý koncom roka 2019 kôli aktivitám developera. Nakoniec aj natáčanie zrušila pandémia a náhradný termín sa stanovil až na 11.7.2020. Našťastie toto natáčanie sa vydarilo a okrem dokumentu natočili kameramani Martin Dobias a Ján Peter Háber materiál na vlastný videoklip kapely.

Vzhľadom k tomu, že Ľahká Múza bola jednou z prvých kapiel, ktoré hrali v novo vzniknutom klube U club (SubClub) v roku 1993, klip kapela spravila na skladbu, ktorá tam v tom čase odznela aj na koncertoch  z albumu  Tieň Bolesti (1992) – a to na jej eponymnú skladbu. V klipe uvidíte okrem kapely aj členov filmárskeho štábu a fanúšikov. Videoklip zostrihal Ján Peter Háber.

A keďže zostalo ešte veľa materiálu, kapela sa rozhodla, že zo SubClubu zostrihá Martin Dobias ďalší klip a to na skladbu "Chladné Prúdy". Ale teraz už páni a dámy –  Ľahkou Múzou zremixovaný Tieň Bolesti 2020!

Ľahká Múza - Tieň Bolesti SubClub 2020

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Klip v pohodě,ale nemohu si pomoct,ten silnější pán s brýlemi to dost kazí.Netvrdím,taky jsem tlustoprd,jak už zde o mě psal Petr,ale nejde o to že ten pan je silnější,ale celkově kazí ten klip,působí v něm dost komicky.Nic proti němu osobně,neznám ho,jen píšu jak to na mě působí.
Ahoj Cyborg, vďaka za názor. Samozrejme, každý vec vidíme svojimi očakávaniami. Vieš, celé sme to poňali ako happening bez akéhokoľvek vopred stylizovaného scenára - my (kapela) a naši fanúšikovia. A je tam viacero takýchto možno pre niekoho až komických momentov, čo nám nevadí, práve naopak...Je to autentické a keby som to pri strihaní nechcela mať v klipe, tak to nedáme...je to také pelé/melé z natáčania už spomínaného hudobného dokumetu..toto vznikalo pomedzi to :-)
Jo v poho.Nebýt toho pána tak se na ten klip asi vícjrát nekouknu.Ano,i něco natom může být.I tzv.nedokonalost se tam pradoxně může hodit. Kromě BA vzpomínám na Lahkou Můzu v Brně v klubu Mersey. Už nevím jestli hrála jako host před Fiction či před Neu Sprache.Už je to oceán let.
V Mersey sme hrali 3 x, ale s inymi kapelami, ci ako headliner. Ale su to 90-te roky, ako pises. V poslednej dobe sme hravali na Melodke.
Vím že jsem Vás v těch 90 letech v Mersey viděl.Ale bohužel si přesně nevzpomínám předkým.Normálně bych bych byl přesvědčen že bud před Fiction-projekt bratrů Vozáryových- Oceán a Mejla Hlavsa -PPU či před Neu Sprache,pozdější Bullerbyne.Možná jste hráli po nich.Ale asi bych spíše vsadil na Neu Sprache.Už je to moře let,tak možná si nevzpomínate.Tuším že jse tam nabízeli k prodeji album s červeným bookletem na něm bílé oko s černou čočkou. A po letech jsem Vás viděl na Brutal Assault
Takže vážně. LM zněla v 90 letech z tajemných revolučních kazet skutečně zvláštně, ale tohle bububu óm jako má být senzace k filmování? Jsem LM zažil před pár lety a tieň bolesti byl dokonán, protože to fyzicky bolelo asi jako ve XIII. století. 1 kazeta a 30 let divadelních šaškáren po klubech. Tuhle iluzi chceš.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.