Slovenské EBM legendy Morbid Fancy vytáhly z šuplíku nikdy nevydané album

V 90. letech kraloval slovenské EBM scéně projekt Morbid Fancy. Tomu nečekaně vychází nikdy nevydané album!

Ryby z Aliens Production k vydání pokladu československé tvrdé scény píše toto: Není to ani tak dávno, co nám jeden německý producent nabídl svůj raritní, nikdy nevydaný material, který byl pro náš další inspirací pohrabat se trochu v historií a lovit v minulosti. Nemuseli jsme ani chodit daleko. Své nikdy nevydané album "Sepulchral Serenade" nám totiž poslal Miki. Ten byl šéfem kultovního projektu Morbid Fancy z Bratislavy, který byl v 90. letech na špici slovenského EBM.

Projekt vydal v polovině 90. let dvě dema, přispěl skladbami na velké množství kompilací, a byl znám svými strhujícími koncerty. Jednalo se zcela jistě o výjimečný projekt na celosvětovém poli dark scény 90. let. Chytlavé rytmy, křičené vokály a množství skvělých industriálních tortur a hororové atmosféry. Tak se kulo železo v bratislavské továrně, která si říkala Morbid Fancy.

 

 

Oldschool EBM materiál v kombinaci s temnou atmosférou, ve kterých byl cítit zvuk kapel jako Placebo Effect, yelworC, Skinny Puppy či Front Line Assembly, je i dnes silným počinem strachu a nejistoty, ve kterém se dnešní lidstvo nachazi. Album "Sepulchral Serenade" nebylo nikdy oficiálně vydáno a ani publikováno. Nikdy nemělo obal ani vydavatele. Krátce po nahrání v studiu Exponent totiž dvojice, ve které fungoval ještě klávesák Patrick, pozastavila svou činnost.

Kdo ví? Možná se opět probere k životu, ale zatím můžeme pouze prostřednictvím této knihy minulosti přičichnout ke starému železu a nakopnout se trochou špíny tak, jak se trousila do světa v letech, kdy počítač nebo jiné médium nebylo vůbec samozřejmostí. Materiál oprášil na půdě sám velký Miki, o mastering nahrávky se postaral Anatoly. A já ... já jsem nabrusil pastelky a namaloval obal. Poslouchejte ... už tehdy to byla čistá pravda, která lidstvo postupně dobíhá .... Tolik vydavatel Ryby.

Album "Sepulchral Serenade" vyšlo v digitální podobě na labelu Aliens Production v sobotu 28. března 2020. Pořídit si ho a poslechnout vybrané skladby si můžete níže na Bandcampu labelu.

 

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

...měl jsem je tehdy hodně rád. Těším se na poslech :-)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.