Čeští gotici Cathedral in Flames hlásí návrat na scénu

Současná doba přeje překvapivým návratům na scénu, vzpomeňme třeba nedávný comebackový trojkoncert Bauhaus či návrat britských klasiků Rose of Avalanche. A je dobře, že se tento trend nevyhýbá ani domácí scéně: Podobné zmrtvýchvstání před pár dny předvedl už léta mlčící elektronický Target a nyní se o slovo hlásí polozapomenuté jméno z hloubi 90. let, gothicrockoví Cathedral In Flames.

A činí tak ve velkém stylu, nově totiž světlo světa spatřilo jejich debutové pětiskladbové minialbum "The Children of the Blackest Hole". Nosič vyšel v celosvětové digitální distribuci na značce EZRN a doprovází ho videoklip k písni "Python". V průběhu ledna bude EP k dispozici navíc i na vinylu. Kapela se na něm představuje ve složení Phil Lee Fall (zpěv, autor textů), Gatsby (baskytara, kytara, klávesy a programování, autor hudby), Billac de Ville (kytara) a Ambra von Bernstein (zpěv). První studiový počin českých gotiků produkoval Gatsby, finální úpravy včetně masteringu proběhly v Londýně pod taktovkou legendárního zvukového inženýra Petea Mahera, který spolupracoval např. s Depeche Mode, Pixies nebo Rolling Stones.

Videoklip najdete níže, celé minialbum si můžete poslechnout TADY.

 

Cathedral in Flames - Python
 

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

No tak jo, ať se koukaj vrátit. hodně dávno, ani se neodvažují konkrétněji vzpomínat (stejně bych si nevzpomněl) jsem na ně pařil v Chapeau a v kostele svatého Martina ve zdi. parádní zážitek. Snad comeback bude povedený, rád se ukážu.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.