Po pěti letech vám přivážíme Front 242!

Poslední koncert Front 242 rozpálil pražské Divadlo Archa do běla. Ano, to bylo už před více než pěti lety! V době aktuální obrody žánru Electronic Body Music je nejvyšší čas si připomenout, odkud obliba industriální, tvrdé a zároveň taneční elektroniky vychází. Přivítejme tedy rok 2020 v sobotu 11. ledna návratem belgických králů v pražském Paláci Akropolis!

Jen malé opáčko pro navnadění! Formace Front 242 patří k nejvlivnějším elektronickým kapelám hudební historie. Skupina je právem považována za praotce žánru Electronic Body Music, který sama téměř čtyři desítky let úspěšně šíří po celém světě. Projekt, jehož začátky sahají až do roku 1981, totiž neovlivňoval pouze jednotlivé hudební projekty, ale rovnou celé hudební odvětví alternativní elektroniky, které navíc pomohl rozšířit do klubů i předních hitparád typu Billboard. Spolupracovali se špičkami hudební scény – kultovním režisérem klipů Antonem Corbijnem počínaje, stylotvornými Ministry (ne)konče.

V současné době je výrazně aktivní Daniel Bressanutti, který vydává hromady experimentální hudby jako Prothese (psali jsem ZDE), zpěvák Jean-Luc de Meyer se zase v loňském roce spojil s Jean-Marc Ledermanem z The Weathermen, aby natočili energické elektronické album (psali jsme ZDE). Pouze nové desky samotných Front 242 se nemůžeme dočkat. Koncert Belgičanů, kterým i po letech je každé pódium malé, připomene všechny významné etapy kapely let osmdesátých i devadesátých.

Vstupenky za cenu 890 Kč + poplatky už teď seženete v síti GoOut.cz (ZDE), během pár dní bude k dispozici i v síti Ticketmaster. Pozor, důležitá informace! Počet vstupenek je limitovaný! Předkapelu Belgičanů odhalíme později.

FRONT 242 (BE) + support
sobota 11. ledna 2020 od 19:00 hodin
Palác Akropolis, Kubelíkova 21, Praha 3
vstupné: 890,- Kč + poplatky (předprodej na Ticketmaster a GoOut.cz)

Front 242 - Tragedy For You

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Začátek roku 2020 nemohl začít lépe.Navíc sobotní termín,co víc si přát???
Dámy a pánové.Aby toho nebylo málo,tak FRONT242 máme i 30.11.2019.Bratislava-MMC. Listopadový termín bohužel ale koliduje ze společným koncertem Helmutova Stříkačka-Oceán v Metro Brno. I když 242 jsou po novém roce ještě v praze,tak i stejně Helmutova Stříkačka a Oceán mají velmi vážnou konkurenci.
Díky moc! Lupeny už mám.
Výborně.Taky mám.V případě 242 nelze váhat. Jako jsou ikona v synthy popu DM,tak zde jsou ikonou ebm F242. Zrovna jsem přikoupil New Order. Do Bratislavy Alphaville a Perturbator. Na Brno 80s,kde mimo jiné vystoupí Limahl s jeho nesmrtelnou písní z nesmrtelné scifi pohádky-Nekonečný příběh.Uááuu to bude jízda
Já si dovolím doplnit, že jelikož je ta akce v sobotu a na ideálním místě, tak hned po žíváku (po 22.00) bude v Akráči Im Rhythmus Bleiben afterparty v podání DJs cASE+Tranzistor. What you hear is what you get...
Na stránkách 242 je uvedeno Meet Factory. Můžete uvést kde tedy 242 skutečně budou?? Akropole či Factory?
Koncert proběhne v Paláci Akropolis, jak je od začátku avizováno.
Díky. Na stránkách www.front242.com mají tedy evidentně chybu.
Honzo, napiš mi sem tvůj mail, ať si můžeme vyměnit tel. kontakt. Pak se domluvíme na pivko před koncertem. S Tomem už máme taky lupen.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.