OMD vyrazí na turné ke 40 letům fungování

"Enola Gay" a další hity Orchestral Manoeuvres in the Dark opět zaduní Evropou live.

Píše se rok 1978 a zpěák/basák Andy McCluskey s klávesákem Paule Humpreysem jsou tak nadšeni z aktuální tvorby Kraftwerk, že zakládají vlastní projekt  Orchestral Manoeuvres in the Dark, zkráceně OMD. Zanedlouho odehrají svůj vůbec první koncert v Liverpoolu jako předskok Joy Division a Cabaret Voltaire, díky čemuž se dostávají do kontaktu s Tony Wilsonem z Factory Records.

Právě tam vychází 21. května 1979 první singl "Electricity" a přichází první průlom – britské turné s Gary Numanem, kde se OMD objevili v roli předskokana. O tři roky později vydávají OMD album "Architecture & Morality", díky kterému se nesmazatelně zapisují do hudební historie.

A právě všechny tyhle události se pánové rozhodli oslavit šňůrou na počest 40 let od založení OMD, poskládanou z největších hitů kapely. Turné “Souvenir – OMD 40 Years”, pojmenované podle skladby z "Architecture & Morality", projede Británii i Evropu. Čechy sice mine, ale pokud budete chtít, můžete si na ně podívat třeba 28. listopadu do Drážďan.

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Proč tuhle kapelu nikdy nikdo nedotáhl k nám, pokud nepočítám utajený promo koncert pro zvané kdesi v Liberci k desce Universal? Nevěřím, že by lidi nepřišli.
Steně podobně bych se moh ptát,proč sem nikdo nedotáhne A-ha,Yazoo atp. Promotéři mají nejspíš obavy že by právě lidi u nás lidi nepřišli,respektive že by přišli ale málo,a že by tím velmi prodělali.
U A-HA bych se o návštěvnost nebál.
Vloni na Amphi byli uplne skveli, ten Andy je gerontohovado. Hrozne energickej koncert.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.