V DUBNU VÁM PŘIVEZEME AESTHETIC PERFECTION, PRIEST A AMELII ARSENIC!

Tři české koncertní premiéry během jediného večera. A ne ledajaké – v neděli 28. dubna uvidíte v Rock Café jednu z nejdůležitějších aggrotech kapel vůbec, dále projekt bývalých členů hvězdných Ghost a jako dezert sólovou dráhu frontwoman stylotvorných Angelspit.

Až budou jednou hudební historici sepisovat seznam nejzásadnějších alb tvrdé elektroniky nového milénia, obsadí deska „A Violent Emotion“ amerického projektu Aesthetic Perfection bezpochyby jednu z předních příček. Jen málokomu se povede jedinou deskou katapultovat z v podstatě neznámého jména až mezi aggrotech smetánku. Ale není se co divit – explozivní taneční beaty a chirurgická zvuková preciznost, promazaná hitovými melodiemi navázaly tam, kde se praotci žánru Combichrist začali postupně stáčet směrem k metalu. Frontman Daniel Graves se navíc nebojí ukázat šíři vokálu od téměř blackmetalového skřehotání až po rozbitý, procítěný synthpopový zpěv.

Aesthetic Perfection ale od velkého průlomu neusnuli na vavřínech, povili dalších pět desek a začali se čím dál častěji objevovat mezi headlinery velkých festivalů. A zaslouženě, protože jejich živelná show kombinuje elektronický nářez, vysoce funkční materiál, Danielovo neoddiskutovatelné charisma a rytmický turbonákop živých bicích. Máme proto velikou radost, že se toto důležité jméno scény konečně poprvé objeví i v Čechách.


Aesthetic Perfection – A Nice Place to Visit



Znáte kapelu Ghost? Jakpak by ne – jejich mix mnoha žánrů a silné image vyneslo téhle švédské partě kultovní status, který zdaleka přesáhl hranice subkulturních scén. Ale jak už to tak bývá, postupem času se cesty některých členů formace rozešly a kdesi v tajných uličkách kolem chrámu Ghost vzniklo zcela nové uskupení souvěrců. Priest částečně navazuje na své předchozí působiště, většinu živých členů však nahradil stroji (neboť se prý „stroje nezkazí chamtivostí, šílenstvím a závistí, jako někteří lidé“). Místo mnoha tváří rocku a metalu se kněz se svou kongregací skryl pod fetišistickou masku a háv electro/synthpopu s odkazy synthwave nebo EBM, který potěší třeba fanoušky starých Depeche Mode nebo Ultravox. Pestrou sbírku představuje Priest jak na debutu „New Flesh“, tak na nemnohých koncertech. A vy k němu můžete poprvé přistoupit k přijímání živě i u nás.


Priest – The Pit



Ani třetí jméno na soupisce není na temné scéně žádný začátečník. Zpěvačku, skladatelku, modelku a módní návrhářku Amelii Arsenic totiž můžete znát taky jako DestroyX, hlas a image nejvýraznější cyberpunkové formace posledních let Angelspit. Po deseti letech působení a čtyřech deskách (včetně ceněného debutu „Krankhouse“) se cesty tvůrčí dvojice rozešly a Amelie se postavila na vlastní umělecké nohy. Přesídlila z rodné Austrálie do Británie, kde se kromě svých vizuálně/fashion aktivit opět vrátila i k hudbě. První vlaštovkou je EPčko „Queen of Risk“, představující kombinaci dark electra, post industrialu a electro punku. nasmrádlou smogem přeplněných měst.  A je to slibný start!


Amelia Arsenic – To Love is to Destroy



Tři žánrově projekty, tři svébytné a zkušené elektronické hudební osobnosti, tři české premiéry. Asi není potřeba dodávat nic dalšího než citovat Aesthetic Perfection – bude to skutečně "A Nice Place to Visit…"

AESTHETIC PERFECTION (US), PRIEST (S), AMELIA ARSENIC (AU)
28. dubna 2019
Praha, Rock Café
Vstup: 450 Kč (+ poplatky sítě) v předprodejních sítích Ticketmaster a GoOut.cz a na pokladně Rock Café/ 550 Kč (na místě)
 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

škoda, že aggro zrovna reprezentuje snad nejvíc uječená kapela AP... ja raději takový ty starší šeptavější věci jako Suicide Commando, Grendel, Tactical Sekt... ale show to bude asi náramná. Každopádně se zajdu podívat, díky aspoň za to! :)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.