Zemřel DJ, muzikant a stálice českých gotických parketů Gary Chain

Nečekaná tragická zpráva přichází tentokrát přímo z našich subkulturních řad. Ve svých 33 letech odešel z tohoto světa Gary Chain.

Pokud jste za posledních sedm let aspoň na chvíli splynuli s gotickým děním v Čechách, Garyho Chaina jste znali minimálně od vidění. Nadšenec do temných kytar a nepřehlédnutelný tanečník, který patřil mezi vytrvalce hrdě zavírající taneční parkety v ranních hodinách kdy už nikdo jiný nemohl (i když se u toho někdy houpal jak námořník). Přesně tak byl také zvěčněn v kontroverzním díle Kmenů o Goths – jako hybný motor pod pódiem, který klidně bude na plné pecky pařit na svou oblíbenou skladbu, i kdyby měl tančit jako jediný. Miloval to. 
 


Gary Chain v Kmenech

 

Stejně tak byl Gary nadšeným DJem, propagátorem gotické scény, zpěvákem The Crypt a dalších projektů, jedním z těch, kteří chodili snad na všechno zajímavé, co se u nás i v zahraničí šustlo. Měl toho za sebou dost a rozhodně nejen z hlediska muziky. A i když se jednou za čas na nějakou dobu někam vypařil, věděli jsme, že stejně zase odněkud vypluje, aby nám všem v plné síle ukázal, jak se správně vypouštějí netopýři. Prostě automatická součást scény.

O to hůř se nám píše zpráva, že Gary se bohužel už odnikud nevynoří a žádnou party rozpohybovat nepřijde, neboť ve čtvrtek 14. června navždy opustil pozemskou stage. Bylo mu 33 let. Tahle nečekaná událost nám se surovou názorností ukazuje, jak křehký je život a věci, které považujeme za samozřejmé. A o to víc bychom si měli vážit toho, co máme – včetně scény, které tvořila podstatnou část toho, kým Gary byl. Jako u mnoha z nás.

Připijme tedy Garyho památce, zahoďme všechny zbytečnosti, které nám kazí náladu, pusťme si nějakou jeho oblíbenou pecku a vzpomínejme na to, čím byl – nezlomným hybatelem gotických parketů, které rozdováděl i kdyby měl tančit sám.

R.I.P. Gary, ať jsou Ti nebeské parkety dost široké. Většího tanečníka na kytary u nás nenajdeme.
 

The Crypt - Crypt živě z prvního koncertu kapely

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

RIP Gary

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.