Nečekaně zemřel Palo "DJ Stigmata" Pilárik. Hybatel slovenské gotické kultury.

Velmi smutná  zpráva k nám dorazila z Bratislavy.

Po vleklých zdravotních potížích nás opustil Palo Pilárik. Jako DJ Stigmata začal organizovat začátkem 90. let minulého století koncerty a spolu s dalšími nadšenci i legendární BatCave parties. Byl spolumajitelem prodejny hudebních nosičů, později působil v různých slovenských a zahraničních klubech jako dýdžej. Patřil ke spoluzakladatelům fanzinu (později časopisu) s názvem Stigma. V dnes neexistujícím rádiu Ragtime se podílel na přípravě a moderování pořadu zaměřeného na gothic rock a dark wave.

V roce 2002 založil spolu s přáteli agenturu RETRO. GIGS Promotion (www.facebook.com/retro.gigs). Díky ní jsme mohli na Slovensku vidět koncerty Wayne Husseyho (The Mission), Christian Death, Petera Hooka and The Light, Chameleons Vox nebo Evi Vine. Naplánovaný koncert The Chameleons, který proběhne 19. května v braslavském klubu FUGA, se ponese jistě v jeho duchu. R.I.P!

Více o Palově úloze na gotické scéně si přečtěte v loňském rozhovoru s mary0 u příležitosti 20 let BatCave (klikni na obrázek).

 

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Velmi smutná zpráva :-( Nějaká čísla Stigma mám ještě doma, tehdy jsem byl s Palem v kontaktu...R.I.P.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.