Třináctý ročník PRAGUE GOTHIC TREFFEN se pomalu blíží!

PGT s magickou číslovkou v záhlaví je na dohled a je tu čas odhalit první kapely a podrobnosti.

Na úvod si zopakujme, že XIII. PRAGUE GOTHIC TREFFEN proběhne poslední prázdninový víkend (letos tedy 24. - 25. srpna) a hned na úvod můžeme prozradit, že v sobotu už tradičně obsadíme oblíbené Futurum. Nezměněno tím pádem zůstane i místo konání sobotního pikniku. Zahrada Kinských se osvědčila, tudíž se před sobotním řáděním shlukneme právě tam!

Ale pojďme k muzice a řekněme si něco o prvních dvou kapelách, které vám zahrají živě. Ta první se může dozajista právem pyšnit titulem nejexotičtější kapely v historii PGT. Ariel Maniki and the Black Halos totiž dovezou netopýry až z daleké Kostariky. Ariel stál u zrodu kapel jako Draconian Incubus či Maniki a poté dal vzniknout bandu s momentálním úsporným jménem. První dlouhrající deska "The Descending" z roku 2015 obsáhla první vzniklé songy a hned o rok později následovalo další album "Labyrinth", které nabídlo barevnější zvuk. 


Ariel Maniki and the Black Halos - Blood Residuals

 

Pracovití goths ještě v tom samém roce vydali EP "Teargarden", na němž dali prostor místnímu folklóru a netradičně ve větším množství využití elektronických prvků. Už díky místu původu však tyhle experimenty zní roztomile a tak nějak jinak než nahrávky evropské provenience. K původnímu zvuku se však Ariel a spol vrátili minulý rok na další dlouhohrající desce "Ritual". Máte chuť vrátit se v čase? Ariel Maniki and the Black Halos vás svou Karibikem omývanou gotiku určitě potěší!


Ariel Maniki and the Black Halos - Fireworks

 

To některý z hitů neapolské trojice Ash Code můžete slyšet téměř na každé temné párty. Jednovaječná dvojčata Alessandro a Adriano, která doplňuje klávesistka Claudia, poprvé představila svůj energický electrowave v roce 2014 na svépomocí vydaném singlu „Empty Room“, na němž byl kromě titulního tracku ještě cover party The Sound „I Can´t Escape Myself“. Následovalo ještě jedno EP se dvěma vály „Dry Your Eyes“ a pak už hurá pro smlouvu ke Swiss Dark Nights.


Ash Code - Dry Your Eyes

 

U těch taky vyšel v roce 2014 debut „Oblivion“ (během tvorby ovlivněný Nietzscheho knihou „Nečasové úvahy“ v originále "Unzeitgemässe Betrachtungen"), který obsáhl ve svých deseti položkách i všechny pecky ze singlů (mimo zmíněného coveru). Singl "Dry Your Eyes" se stal opravdovým hitem všemožných parties a po dvou letech úspěšného koncertování přišlo druhé album "Posthuman", kterým na debut navázali ještě mohutnějším zvukem. Nejnovější nahrávkou tria je momentálně singl "Icy Cold" z minulého roku.


Ash Code - Icy Cold


Čili už teď je určitě na co se těšit. A to s novinkami teprve začínáme! Chystáme zajímavá DJská jména, další kapely a různá alotria. O co půjde? To si řekneme zase příště. Tak dry your eyes, PGT je už za půl roku!

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Ale no tak, Nietzscheho kniha "Untimely Meditations"??? V originale "Unzeitgemässe Betrachtungen" kdyz uz, nebo hezky po cesku "Necasove uvahy".
Nadčasová úvaha! Díky, opraveno do určitě rozumnější podoby;)
Cajk.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.