Kanadští Cosmetics a Mode Moderne poprvé zahrají v Čechách

cosmetics_modemoderne_sMěsíc po vydařené oslavě 3. narozenin se kolektiv Rare 8. března vrací do klubu Basement s další nadílkou new wave, post-punku a minimalu. Tentokrát představí v české premiéře dvě kanadské kapely.








 

Respektovaný newyorský label Captured Tracks (který zastupuje například The Soft Moon) přijede reprezentovat dark synthpopové duo Cosmetics. To po dvou sedmipalcích vypustilo minulý rok do světa limitovanou edici kazety „Olympia“. Chladný, repetetivní mechanický sound, doprovázený hypnotickým vokálem zpěvačky Aja Emma nás vtáhne do temných zákoutí undergroundových nočních klubů 80. let a nedovolí opustit taneční parket. Navíc se dost možná dočkáme ochutnávky z chystané debutové desky, která by měla spatřit světlo světa již brzy.



Cosmetics – Soft Skin 


Na svoje první europské turné, které zatím čítá víc než 20 zastávek, si přizvali jako speciální hosty své krajany „dream goths' Mode Moderne. Vancouverská čtveřice momentálně sklízí velmi pozitivní reakce na svoje druhé LP „Occult Delight“, které vyšlo před měsícem u vydavatelství Light Organ records. Ve vyhlášeném hudebním magazínu NME dostali poměrně vysoké hodnocení 7/10 s komentáře: “Poklona emotivní hustotě Joy Division tu, a onde zase letmé ozvuky záškubů Morisseyho zpěvu. Návykové.“ Vás by snad taková kombinace nezajímala?

 



Mode Moderne – She, Untamed 

K dokreslení dark wave atmosféry před i po koncertech přispějí Rare DJs selekcí současné i dávno zapomenuté minimalní elektroniky, new wave a post-punku, doplněné už klasicky vizuálem avantgardní dada kinematografie Potěší tak všechny náročnější posluchače, kteří hledají v pražských klubech něco víc..

COSMETICS (CAN), MODE MODERNE (CAN) + afterparty Rare DIs

8. března 2014 (start 21:00)
Praha, Basement Bar (Francouzská 76)
Vstup: 200 Kč jen na místě

 

cosmetics_modemoderne

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.