V sobotu proběhne Magická noc trubadúrů

mnt_sV sobotu 10. listopadu můžete v Kralupech nad Vltavou slyšet XIII. století, Bratrstvo Luny a další kapely v rámci netradičního multižánrového festivalu.







 

Shakespearovská společnost vlčích romantiků pod zastřešujícím jménem Bratrstvo Luny pečlivě připravuje již „nějaký ten pátek“ velkoryse pojatý  dark indie happening  (hudebně – divadelně – magický) Magická noc trubadúrů, který se uskuteční  10. 11. 2012 v Kulturním a společenském středisku Vltava v Kralupech nad Vltavou.

Celý festivalový koncept představily také noviny „se starodávnou aurou“ Trubadúr. Na velkorysém prostoru šestnácti tiskových stran formátu A3 jsou představeni všichni účinkující a k dobru je přiloženo mnoho bonusového materiálu, který dokonale souzní s „gothic trubadúrským“ počtením. Zdarma distribovanou tiskovinu jste si mohli vyzvednout v Nosferatu a v uplynulých týdnech také na vybraných žánrových akcích. 

A co vás čeká na Magické noci trubadúrů?

Bezesporu velkým lákadlem bude pro našince  vystoupení domácí gothic rockové legendy XIII. století. Pro přespolní by vystoupení jihlavské Třináctky mohlo být exklusivním bonusem v nabitém balíčku ostatní produkce.  Do Kralup nad Vltavou dorazí polský klenot – kapela Artrosis, která se po letech mlčení vrátila na scénu s úžasným albem Imago!

Ve stínu zájmu nesmí zůstat ani domovská kapela kytaristy Petera Pluta Gutheho  Pluto and The Planets. Norové přivezou do města nad Vltavou pořádnou porci seversky melancholického rocku, který se na posluchače vyvalí z chladných fjordů v progresivních vlnách dramatické hravosti.  Právě Pluto odehraje s Bratrstvem Luny  naposled živě pietní skladbu Továrny na smrt Auschwitz-Birkenau, která vzbudila pozoruhodný ohlas nejen v tuzemsku, ale i sousedním Polsku. A jaký by to byl magický večer bez zasněné Fantasmagorie a to opět s Plutovou pinkfloydovsky „zpívající kytarou“.


 Bratrstvo Luny – Továrny na smrt, Auschwitz - Birkenau


Bratrstvo Luny avizovalo na letošní rok jediný  koncert v České republice – jeho čas nastane právě v jeho rodném městě – Kralupech nad Vltavou o sychravé listopadové datum. Hudební produkci doplní mostečtí ctitelé hradu v Karpatech  karnevalově hraví Carpatia Castle.

Ale jak už mnozí víte, Magická noc trubadúrů nebude jen hudebním festivalem. Moderátor večera, renomovaný hudební publicista Petr Korál, uvede kromě kapel dějová vystoupení skupiny historického šermu Rytíři Fortuny. Spisovatelé Jenny Nowak a Jaroslav Monte Kvasnica nejen, že s návštěvníky festivalu podebatují, ale též zde pokřtí své nové knihy. Dále vás čeká štědrý gothic rockový jarmark a překvapení prokletého básníka!

Harmonogram

14:45   SHSŠ Rytíři Fortuny (vystoupení "na těžko" před KaSS Vltava)
15:00   Kino bonusy pro chráněnce Luny, besedy s Jenny Nowak a Jaroslavem Monte Kvasnicou
16:30   Otevření hlavniho vstupu do KaSS Vltava (v rámci hlavního programu pokřtí své nové knihy Jenny Nowak a Jaroslav Monte Kvasnica)
17:00   Slovo na úvod od Petra Korála
17:05   I. dějství tragédie v podání skupiny historického šermu Rytíři Fortuny
17:20   Carpatia Castle (Most)
18:20   Artrosis (Polsko)
19:45   II. dějství tragédie v podání skupiny historického šermu Rytíři Fortuny
20:00   XIII.STOLETÍ (gothic rock, Jihlava)
22:05   Překvapení prokletého básníka
22:15   Bratrstvo Luny (gothic rock troubadours, Kralupy nad Vltavou)
24:00   III. dějství tragédie v podání skupiny historického šermu Rytíři Fortuny
24:05   Pluto and The Planets (progresivní rock, Norsko)
02:00   Ukončení programu na hlavním sále.

Magická noc trubadúrů –  XIII. století, Bratrstvo Luny, Artrosis (PL), Pluto and The Planets (N), Carpatia Castle 
+ Petr Korál, Jenny Nowak, Jaroslav Monte Kvasnica
10. listopadu 2012
Kralupy nad Vltavou, KaSS Vltava (nám. J. Seiferta 706)
Vstup: 199 Kč předprodej / 250 Kč na místě

Magickanoc

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Zdravím. Nechtěl by někdo v Brně koupit lístek. (nějak mi to nevyjde) Původní cena 199 kč prodám za 170 kč. Zájemci pište na uvedený mail- domluvíme se na předání-někde v Brně. Mráz<br />Mraz@mujmail.cz

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.