Do Prahy přijedou M83 i s novou deskou

m83vpraze_SMistr současného francouzského ambient/dream popu se objeví 4. března v Lucerna Music Baru.











Hudební koncept Conference přiváží další prvoligové jméno elektronické indie scény. Fracouzský projekt M83 představí v Praze 4. 3. 2012 nové album "Hurry Up, We´re Dreaming", které vyšlo rovnou na dvou discích. Fanoušci se novinky z dílny Anthony Gonzalese dočkali po třech a půl letech a patří mezi nejočekávanější elektronické desky letošního roku. Koncert M83 se uskuteční v Lucerna Music Baru.

Skupina byla založená v Antibes ve Francii v roce 2001. V tomto roce vydala i první album. Od té doby fanouškům poslala šest alb, včetně posledního "Hurry Up, We´re Dreaming", které vyšlo 18. října 2011 na britské značce Mute. Internetový hudební server Musicserver.cz mu v recenzu dal 9 bodů z 10 a desku popsal slovy: „Tři dlouhé roky strávil Anthony Gonzalez přípravami své šesté studiové nahrávky, kterou nelze označit jinak než jako mistrovské dílo.“

M83HUWD

Dnes už jednočlenný projekt M83 hojně využívá dozvukových efektů a pohrává si s texty jemně zpívanými proti hlasitým nástrojům. Jméno M83 bylo vybráno podle galaxie Messier 83. Několik Gozalesových skladeb se objevilo i ve známých filmech, například píseň "Unrecorded" z alba Dead Cities, Red Seas & Lost Ghosts zazněla ve snímku Noční hlídka. Další skladby použili tvůrci nejsledovanějšího motoristického magazínu na světě Top Gear.

M83 vytvořili i celou řadu zdařilých remixů, za všechny Pioneers kapely Bloc Party, Protège-Moi od Placebo, Black Cherry od Goldfrapp nebo Suffer Well od Depeche Mode. Francouzský projekt Anthony Gonzalese se v Praze naposledy představil v září v roce 2005.



M83 – Midnight City (Official video)


Už předjezdec M83 navodí krásnou, melancholickou atmosféru březnové Conference. Italský producent Mauro Remiddi vystupující pod uměleckým jménem Porcelain Raft představí debutové album "Strange Weekend", které vyšlo v polovině listopadu 2011. S Anthony Gonzalezem aka M83 jede celé jeho světové turné.

Porcelain Raft produkuje přesně tu elektroniku (nostalgickou, zaechovanou, se spoustou vokálů), nad kterou momentálně slintá redakce pitchforku a která je momentálně zkrátka in. Na rozdíl od stejně směřovaných projektů najdete ve skladbách italského světoběžníka ale i něco navíc: zvláštní atmosféru, která vás chytne a nepustí.

M83 (F) + Porcelain Raft (I) 
4. března 2012, start 21:00 
Praha, Lucerna Music Bar (Vodičkova 36)
Vstup:  490 Kč + poplatky předprodej (do 31. 3.) / 550 Kč předprodej

m83vpraze

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.