Der Blutharsch pokřtí v rámci festivalu Nová Alternativa živé DVD

Nová Alternativa – křest DVD Der BlutharschV sobotu 16. října uvítá pražský klub Chapeau Rouge další ročník svébytného festivalu elektronické hudby Nová Alternativa. Tentokráte se navíc bude oslavovat vydání živého, v Praze natočeného DVD rakouských Der Blutharsch. Live se představí formace Instinct Primal, Schloss Tegal, Deutsch Nepal a trojice DJů.




Za necelý rok od svého založení stihnul festival nekomerční undergroundové elektroniky Nová Alternativa uspořádat tři pokračování, která hostila jedny z nejprogresivnějších současných umělců žánru. Na večírcích, které putovaly po pražských klubech, tak mohli fanoušci alternativy vidět australského písničkáře („zdrogovaného Franka Sinatru“) Bain Wolfkinda, švýcarský IDM industriální projekt Stendeck, Subheim z Řecka, německé darkambientní Tholen či jejich kolegu Svartsinn z chladného Norska. 

Hlavní hvězdou prvního ročníku Nové Alternativy byl rakouský kontroverzní spolek Der Blutharsch, jehož vystoupení bylo profesionálně zaznamenáno na několik kamer. Protože výsledek předčil očekávání ústředního hybatele formace Albina Julia, rozhodl se vydat záznam jako oficiální živé DVD na svém labelu WKN. Právě to bude pokřtěno (kde jinde, než) v Praze, v rámci čtvrtého pokračování festivalu, který bude zároveň oslavou Albinových narozenin. Čeští fanoušci Der Blutharsch tak budou mít privilegium zakoupit tuto raritu (která vyjde v omezeném počtu 1000 kusů bez plánovaného dotisku) jako vůbec první.

Mezi gratulanty, kteří přijdou svými vystoupeními podpořit tuto událost, bude domácí projekt Instinct Primal, v Praze usazený americký projekt Schloss Tegal a Deutsch Nepal ze Švédska. Afterparty bude mít v rukou sám oslavenec Albin jako DJ, osvědčený DJ Cassiel a promotér Nové Alternativy, DJ Fia5co.  Proto je celá akce umístěna ve větších prostorách dance klubu a nikoli v undergroundu, na který jsme u podobných akcí zvyklí.

Proto neváhejte a zapište si 16. říjen 2010 do svých diářů!



Der Blutharsch – DVD trailer


Instinct Primal (CZ)

Tajuplný jednočlenný projekt z hlavního města naší republiky představí pečlivě cizelované nálady, které jsou prostřednictvím zvuku přenášeny na posluchače, aby rezonovaly jeho nervovou soustavou. Dobře uchopený plíživý darkambient, dochucený industriálními prvky a rytmy, dává dohromady směs, která má potenciál dostat Instinct Primal do hledáčků příznivců temné klidnější elektroniky.

Schloss Tegal (USA)

Dvojice Richard Schneider a M. W. Burch se téměř dvacet let zabývá propojením temné hudby s psychologií a jejím působením na odvrácenou stránku lidské mysli. Čekat od Schloss Tegal „písničky“ v tradičním slova smyslu by bylo naivní - hudební výrazivo projektu připomíná spíše extrémní pokusy, propojující noise s téměř transcendentálními zvuky, působícími přímo na divákův mozek. Témata genocidy, jatečního mrzačení zvířat či kanibalismu nezřídka vycházející ze skutečných událostí a ještě umocňují už tak zneklidňující pocit z hudby.

Deutsch Nepal (S)

Peter Andersson alias Lina Baby Doll působí na hudební scéně již celé dvě dekády a do ČR se rád vrací již poněkolikáté. Nejdříve se proslavil jako člen dnes legendárních Njurmännen, aby se posléze angažoval v založení severské vydavatelské stálice Cold Meat Industry a osamostatnil pod neméně populárním pseudonymem Deutsch Nepal. Na labelu CMI (a na partnerském Staalplaatu) vydal v polovině 90. let své stěžejní desky, inspirující temné industrialisty až do dnešních dnů. Deutsch Nepal překonal autorskou krizi na přelomu tisíciletí a i dnes na svých nových nahrávkách přichází se silnou hudbou. Od prvotního dark ambientu a zvukových experimentů, které byly esteticky jasně spjaty s doznívající osmou dekádou dvacátého století, Lina postupně sound projektu zradikalizoval směrem k neo industrialu vzoru Der Blutharsch.

Nová Alternativa - Deutsch Nepal (S), Schloss Tegal (USA), Instinct Primal (CZ) + DJ Albin Sunlight Julius (A), DJ Cassiel, DJ Fia5co
16. října 2010
Praha, Chapeau Rouge – Dance Club Floor (Jakubská 2)
Vstup: 150,– Kč + poplatky předprodej Tïcketstream


Nová Alternativa

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.