Heilung se vrací do Prahy se čtvrtou řadovou deskou

Paganská trojice Heilung již brzy představí v našem hlavním městě nové album "Drif".

Zatímco slavnější Wardruna je svou tvorbou silně ukotvena v prastaré nordické tradici, norsko-dánsko-německá trojice je mnohem kosmopilitnější. Jednou Heilung sáhnou k islandským runovým textům (Buslas Bann), podruhé k textu z prastaré Mezopotámie zapsanému do hliněné destičky (Nikkal), potřetí přijde se současnou básní, které má za cíl zavést posluchače do doby železné (Keltentrauer). 

""Drif" znamená shromáždění," vysvětluje v promo materiálech kapela. A pokračuje: "Je to dav lidí, horda, dav, smečka. V symbióze s názvem alba se nahrávka skládá z koláže písní, které podobně jako malé plamínky, hledaly cestu jeden k druhému, aby se spojily, a vytvořily společně větší oheň."

Album vydalo 19. srpna 2022 renomované vydavatelství Season Of Mist a vy si ho můžete pořídit v různých formátech. A to buď níže na Bandcamp profilu kapely, nebo na rozcestníku ZDE. A nezapomeňte, že Heilung již brzy přijedou novou desku představit skrze svou spektakulární show. Vystoupení proběhne 4. listopadu 2022 v pražském Fóru Karlín. Více informace o koncertu najdete ZDE.

 

Heilung - Anoana

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.