Tzolk'in na novince hodnotí dopady mayského kalendáře

Již několikrát jsme Vás na našich stránkách informovali o tvorbě belgicko/francouzské industriálně experimentální dvojice Tzolk'in. Tento hudební projekt dává o sobě opět vědět novou řadovou deskou „The Sixth Sun“.

Tzokin_-_The_Sixth_Sun

Tentokráte budeme pokračovat v proroctví Aztéckého kalendáře,  které koncem roku 2012 nebylo naplněno , takže lidstvo nyní žije v éře "šestého slunce", která přenáší  minulost do současnosti s cílem vytvořit lepší budoucnost. To je také ústřední téma a hnací stroj pro projekt Tzolk'in.  Sedm tracků na novém, v pořadí již čtvrtém albu  je pojmenováno dle aztéckých bohů a symbolizují nový úsvit po odvrácení „katastrofy“ roku 2012.

Tzolk'in
- Nicolas van Meirhaeghe a Gwenn Trémorin vytvořili poměrně zajímavé album, které je plné temného illbeientu, experimentální elektroniky a samozřejmě world music vlivů. Je znát, že oba výše jmenování mají velké zkušenosti i díky dlouholetému vedení vlastních sólových projektů (Gwenn Trémorin jede Flint Glass, Nicolas van Meirhaeghe zase Empusae). Čtvrtá řadovka dvojice vychází  znovu u vydavatelství Ant-zen

Tracklist alba „The Sixth Sun“:

1.toci

2.meztli

3.citlalicue

4.tlaltecuhtli

5.centzonmimixcoa

6.coatlicue

7.tlahuizcalpantecuhtli

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.