14.6.10: Faith And The Muse zahrají po šestnácti letech v Praze

Faith and the Muse vznikli v roce 1993 spojením dvou osobností. Na jedné straně vokalistka washingtonských Strange Boutique Monica Richards a na straně druhé veterán kalifornského deathrocku William Faith (ex- Christian Death, Shadow Project, Mephisto Walz...). Kapela kombinuje punk, deathrock, world music a klasickou hudbu (violoncello a housle jsou neodmyslitelnou součástí jejich osobitého zvuku).

Debutové album Elyria (vydané v roce 1994) je ihned zařadilo mezi špičku tehdejší Los Angelské undergroundové scény a kapela se nezapomenutelně zapsala do paměti všem fanouškům svým jedinečným koncertním turné (spolu s německými elektroniky Das Ich) v rámci premiéry filmu The Crow. Obě kapely vystoupily na podzim roku 1994 také v pražském klubu Bunkr.

Minulý rok kapela vydala své již šesté řadové album ":ankoku butoh:" a je opravdu o co stát (mj.4 týdny na vrcholu německé alternativní hitparády DAC). Faith and the Muse jsou v nejlepší kondici. Poslední deska se nese v duchu starých japonských tradic a šintoismu ale nepostrádá samozřejmě typický punkový drive. Svou aktuální koncertní formu přijede kapela představit v pátek 6. srpna do pražského klubu Exit-Chmelnice. Akci pořádají ghostCafé a Mother Dance, ceny vstupenek a další informace budou oznámeny v nejbližších dnech.

 

Faith And The Muse (USA)

pátek 6.8.2010, Praha, Exit-Chmelnice

http://www.mercyground.com/

http://www.exitchmelnice.cz/

 

FAM_SummerPoster

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.