Kostýmní spektákl Dirty Weather Project míří do klubu XT3

dirtyweather2_sV pátek 28. října proběhne v klubu XT3 ojedinělá oslava Halloweenu s lídry amerických gothic/deathrockových kultů Cinema Strange a Frank the Baptist.





so

 

Ti přivezou do Prahy směsici noirových gangsterek s chytlavostí námořnických popěvků. Halloweenový večírek tak ovládnou světovými túrami ověřené klasiky v podání monstrózní spolupráce Dirthy Weather Project vol. 2.

V tradici stylových oslav svátku všech mrtvých letos pořadatelský team Sanctuary.cz vytáhnul z truhlice žánrových legend opravdu zlatoskvoucí šperk. Z námořnických pokladů východního pobřeží USA pro tuzemské fanoušky deathrocku vylovil kontroverzní duo hudebních i kostýmních chameleonů – Lucase Lanthiera (Cinema Strange, the Deadfly Ensemble) a Franka Vollmana (Frank the Baptist, Telegram Frank).

A právě letošní vzývání „nejstrašidelnějšího svátku roku“, naplánované na pátek 28. října, bude mimo obvyklý makabrózní rej převleků také českou premiérou tohoto naprosto svébytného uskupení. Mysteriózní atmosféra oslav Halloweenu se tak skloubí s tajemstvím, opředeným kolem vzniku této unikátní formace.

Sám Frank se v rozhovoru o nevysvětlitelném původu kapely vyjádřil slovy: „Příběh Dirty Weather Project začal již před mnoha staletími, po celou tuto dobu se složení měnilo a dnes jsme s Lucasem jediní stálí členové…Traduje se, že během každé tour a každého koncertu se předávají rozdílná sdělení různým lidem v obecenstvu, ale kromě nich o tom nikdo neví.“

Nabízí se vám tak neopakovatelná šance stát se jedním z vyvolených a z námořnicky protřelých hrdel obou pánů nasát vedle odéru vyzrálých kořalek také intimní tajemství stoletého kultu. A třeba se s nimi u toho i zvěčnit na upomínkovém fotografickém snímku. 



The Dirty Weather Project - Spanish Ladies (živě na WGT 2008)


Stejně tak ale můžete nezávazně nasávat tanečně vděčné fláky bývalých hardcore punkerů, kterými v minulosti bavili stejně dobře číraté deathrockery na světových gotických festivalech jako lolitkovské ctitelky Dresden Dolls či spokojeně bafající steampunkery na pohupujících se pódiích.

Premiérově v Praze vystoupí také elektronický samorost ze Slovenska, Francees Lane. Ten ve svém čarodějném kotlíku míchá ducha osmdesátých let, chlup wave, kořen electra, sladkost synthpopu a vše podává s elektrickou kytarou a extatickým ženským zpěvem. I když půjde o českou koncertní premiéru Francees Lane, nejde o jen tak nějakou partu nováčků, ale o ostřílené členy jedné z nejvýraznějších slovenských žánrových kapel Hysteric Helen.

Kromě kapel vás bude v komorních prostorách žižkovského klubu zahřívat nejen žár prosvětlených dýní, ale také všežánrové a patřičně temné sety  Sanctuary.cz DJ Crew.

Buďte si jistí, že stylovější Halloween jste ještě nezažili. Tuhle party zkrátka nechcete prošvihnout.

CZ Sanctuary Halloween – The Dirty Weather Project Vol. 2 (USA), Francees Lane (SK) + DJ afterparty
28. října (start 19:30)
Praha, XT3
Vstup: 190,- na místě


Dirty Weather Vol. 2

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Kucí, 28.10. je pátek :D
Fujtajbl, pravdu máš - prohřešek proti lidskosti napraven! PÁTEK je ten slavný den PÁTEK a žádný jiný...

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.