Šesté Prague Gothic Treffen zatemní dvojici žižkovských klubů

pgt6_sV sobotu 6. srpna vypukne šestý ročník subkulturního setkání Prague Gothic Treffen, letos premiérově umístěného do dvou pražských klubů XT3 a Central Station Gallery. Rozrůstání tradiční party na dvě žánrová pódia však není jediným bonusem, kterou letos přináší.





 

Po úspěšném překonání loňského polovičního jubilea se i letos začátkem srpna do Prahy slétnou všichni milovníci gothic subkultury se vší žánrovou i vizuální pestrostí. Na sobotu 6. srpna svoláváme do dvojice žižkovských podzemních klubů veškeré přívržence temných kytarových riffů, záhrobních klávesových melodií i chladné, strojově porcované elektroniky. V letošním roce se setkání Prague Gothic Treffen poprvé vydává hlouběji do inspiračních vlivů, které mu vtiskly uznávané zahraniční festivaly a rozšiřuje svou působnost do tří lokací, nabízejících útočiště všem sympatizantům temné scény.

Již v odpoledních hodinách na vás bude v rámci letošního prvního pražského Gothic Picnicu čekat přátelská společnost černooděnců, steampunkerů i lolitek, okupující travnaté prostranství na vrchu svatého Kříže. Novinkou tohoto gastronomicky-debatního setkání je vyhlášení soutěže „Spooky Cookie“ o nejstrašlivěji vyzdobenou pochutinu roku. Netopýří krekry, marcipánové lebky i žloutkové rakvičky bude odborná porota přijímat do 17.30, aby posléze vyhlásila tři výherce oceněné produkty z dílny Leather-rat.cz a Spookid.cz, stejně jako volným vstupem na nadcházející večerní party.

Od 19. hodiny večerní se otevřou brány futuristického klubu Central Station Gallery, jehož gigerovsky stylizované útroby pohltí přítomné „electroheads“ za zvuku dunivých elektronických beatů – od mrazivého darkwave až po prorezlé mašinérie industrialu. Z Mekky gotické scény, německého Lipska, přicestuje se svým electro setem na premiérové vystoupení zakladatel agentury Promofabrik Leo von Leibnitz. Brněnský DJ Sickness přiveze svou tradičně nekompromisní nálož aggrotech/hellectro klubových nářezů, aby otestoval odolnost i těch nejotrlejších příznivců elektronického rachotu. Velký fanda EBM, synthpopu a zakladatel portálu depeche.cz – všechna tato přízviska charakterizují skvělého pražského DJe Sina, proslaveného svými audiovizuálními sety. I slovenská scéna bude mít na letošním PGT své zástupce, agilní nadšené cyberindustrial a harshEBM propagátory Zydrate Project, kteři nám předvedou nespoutanou energii kypící bratrské scény.

 

mapa_PGT6

 

Necelých sto metrů daleko, v kytarami prověřených, stylově vyzdobených sklepních prostorách klubu XT 3, nabídne všem zbloudilým ctitelům gothicrockového rozjímání i kvílejícího deathrocku pořádný noční tah pětice DJs. Ten je zároveň unikátní příležitostí k setkání s Petrem Štěpánem, leaderem domácího goth rockového kultu XIII. století, který se na šestém PGT vůbec poprvé ve svém životě představí jako DJ. A každé "poprvé" je jenom jednou, proto je tuto příležitost vhodné nezmeškat.

Vůbec poprvé se také díky propagační aktivitě našeho pořadatelského teamu do Prahy podívá jeden z nejuznávanějších a nejzásadnějších gothic DJs této planety, anglický DJ De'Ath. Zakladatel mnoha světoznámých parties a festivalů (za všechny jmenujme alespoň Black Out, Prophecy či Black Veil), žijící v současné době v Leedsu, připraví pro svou pražskou premiéru speciální set gothic/death rocku. Třetí zahraniční host, německý DJ Cyberpagan, přiveze jako zástupce serveru deathrock.de mrtvolný set, prosycený postpunkovými vlivy. Hloubavější a experimentálnější tvář kytarové gotiky zase nastaví DJ Godefroi. Seznam vystupujících uzavírá pořadatelská Sanctuary.cz DJ Crew, která zahájí program obou klubů.

Jako vždy bude pro zájemce připravena tombola o zajímavé ceny, ve které budete moci získat balíčky volných vstupů na podzimní akce (například koncerty VNV Nation, Rome, festival Night Side či jedna lahůdka pro milovníky Front Line Assembly), slevové poukazy na stylové oblečení, pozornosti od CZ Sanctuary a mnoho dalších překvapení. A na závěr dobrá zpráva – i přes letošní rozšíření místa konání, znásobení a exkluzivitu zahraničních hostů zůstává vstupné stejné jako loni, tzn. 99,- Kč.

Ať už tedy patříte mezi "gotické mazáky", nebo se chystáte udělat svůj první odvážný krok a opravdu se seznámit se scénou, největší tuzemské setkání goths vás čeká s nabitým programem a otevřenou náručí.

6. PRAGUE GOTHIC TREFFEN + Gothic Picnic – DJs De'Ath (GB - Black Veil), Petr Štěpán (XIII. století), Leo von Leibnitz (DE - Promofabrik.de), Cyberpagan (DE), Zydrate Project (SK), Sin (CZ - Depeche.cz), Godefroi (CZ), Sickness (CZ), Ron (CZ) & Sanctuary.cz DJ Crew
6. září 2011 (start 19:00)
Praha, klub XT3, Rokycanova 29, Praha 3 - Žižkov (guitar stage)
&
klub Central Station Gallery, Sabinova 2, Praha 3 - Žižkov (electro stage)
Vstup: 99,– Kč

 

PGT6final

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Par fotek: http://mi.rage.cz/2011/Prague_Gothic_Treffen-XT3_a_Visitor-6.8.2011/

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.